3 375
3 375

Kyyhkysviherpippurikeitto

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

3-4 kpl kyyhkysen täkkiä (rintafile, joka vielä luussa)
1 pss viherpippurikeitto (esim. Knorr)
1/2 pkt Koskenlaskija viherpippuri
150-200 g voita (100g / 1,5 lintua)
sipulia

Jaa resepti

Ohje

Koska laittamisessa menee aika kauan, voi valmistamiseen käyttää vaikka 2 päivää. Kukaan ei tietysti estä tekemästä kerralla valmiiksi :)

Päivä 1:

Keitä kyyhkyjä kattilassa kokonaan veden alla niin kauan, että luut irtoavat lihoista ilman suurempaa väkivaltaa (tunti parikin saattaa vierähtää). Nosta irronneet lihat pois vaikka leikkuulaudalle. Siivilöi keittoliemestä luut ym. hötö pois ja jätä liemi kattilaan. Pilko/revi lihat pieniksi palasiksi.

Päivä 2:

Sekoita edellisen päivän keittoliemeen viherpippuri pussikeitto sekä puolikas Koskenlaskija paketti pilkottuna ja kuumenna niin, että juusto sulaa. Ruskista lihat sekä haluamasi määrä sipulia voissa (todella 100g voita per 1,5 lintua...). Laita ruskistettu liha kattilaan liemen sekaan ja sekoittele. Anna muhia hetken ja tarjoile :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Hunajainen kyyhkyspata
  • 10 2 Aurajuustoinen kyyhky
  • 2 3 Marokkolainen kyyhkyspiiras - Pastilla
  • 7 7 Possua Takassa
  • 6 3 Banaania nuotiolla
  • 10 6 Esikypsennetyt Grillivartaat

Kommentit

jakt
Opin reseptin kollegaltani ollessani valtion hommissa. Hän oli kova metsästämään ja sain itselleni erilaisia riista ym. lihoja, joista sitten näpertelin yhtä sun toista. Tämä on ehdottomasti suosikki keittojani vaikka valmistus onkin aikaa vievää :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään