Possunfilee pannulla

4 annosta

Raaka-aineet

1 pkt possun sisä- tai muuta fileetä
n. 3 rkl öljyä
n. 1 rkl bbq-mausteseosta
kaveriksi:
uusia pottuja
raikasta salaattia

Jaa resepti

Ohje

Lorauta lautaselle öljyä ja sekoita siihen mausteseos. Halutessasi lisää vaikka tuoretta valkosipulia silputtuna, tippa hunajaa, savuaromia.. Riippuen vähän mistä tykkää ja mitä sekoitus pitää jo sisällään. Kierrä liha(t) mausteseoksessa, hiero kunnolla pintaan. Lätkäise lihat kuumaan pannuun niin että oikein sihahtaa, ota väri pintaan. Laske lämpötila ihan pienelle ja tökkää mittari lihan paksuimpaan osaan. Kansi vielä päälle niin lämpö pysyy paremmin pannulla. Paistele kunnes sisälämpö on kohdillaan, meillä kipusi 75 asteeseen ja oli hyvä. Ehkä vähän vähempikin olisi riittänyt, mutta liha onnistui pysyä mehukkaana.

Kaveriksi uusia pottuja vaikkapa, silppua niiden sekaan hieman ruohosipulia tai nippusipulin vartta. Kylkeen vielä rapsakkaa salaattia, ja sateinenkin päivä maittaa. Kylkiäisiksi sopisi mainiosti myös grillatut vihannekset, miksei riisi, pelkkä salaattikin riittää.

Taitava (tai ainakin minua taitavampi, mikä ei vaadi paljoa) grillaaja kypsentää lihan grillissä. Ohjeita en siihen osaa antaa, tumpelo kun olen mitä grillaukseen tulee :D.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Juureslisäke i Cook pannulla
  • 7 4 Halloumia ja kasviksia pannulla
  • 3 3 Karitsaa ja sieniä punaviinissä pannulla
  • 1 0 Metwurstitortillat pannulla
  • 5 5 Perunapannu pannulla
  • 4 2 Lohipalat pannulla

Kommentit

peltipurkki
Digitaalinen mittari on muaaliman paras :). Ja onnistuu muuten myäs naudanlihalla. Sisälämpö suunnilleen 68 astetta niin oli vielä pieni häivähdys vaaleanpunaista, mehukasta. Jos lihan haluaa mediumina niin sisälämpö saa olla 55-65 astetta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään