27 275
27 275

Riistakastike/lintukastike

2 - 3 h

Raaka-aineet

1 kpl metso
1 iso Sipuli
voita
vettä
valkosipulijauhetta
aromisuolaa
2 prk creme bonjour konjakki-pippuri tuorejuusto
Kermaa
1 plo punaviiniä

Jaa resepti

Ohje

Valitse kasarityyppinen pannu kannella, korkkaa jäähdytetty punaviini, kaada lasillinen ja tarkista maku.

Tämä resepti pelittää kaikelle riistalle ja myös naudanlihalle.

Leikkaa lihat irti luista,metsosta 2x2cm kuutioita.Kivipiira ja sydän pienemmiksi paloiksi.(mikäli kyyhkystä,fasaania tai sorsaa,valmistus nopeampaa) koivet ja siivet sellaisenaan,poista kalvot ja jänteet mahdollisimman tarkkaan.Kaada toinen lasi punaviiniä, palaa hetkeksi ajatuksissasi paikkaan ja aikaan kun ammuit linnun.

Lämpimään pannuun voita,ruskista lihat keskilämmöllä ja perään sipulisilppu,ruskista lihat ja lisää rkl molempia mausteita.Lisää vettä sen verran että lihat peittyy nippa nappa ja kansi päälle ,tarkoitus on hauduttaa ja samalla keittää kasaan niin että nestettä haihtuu. Kun neste on haihtunut puoleen ja liha lähes mureaa lisää kerma(4 dl).pienennä levyä ettei kastike kiehu mutta kannen alla hautuu.lisää mausteita.tarkista maku.ota punaviiniä.lisää mausteita.tarkista maku,ota punaviiniä.kun lihat mureita lisää tuorejuusto ja anna hautua,älä anna missään nimessä kastikkeen kiehua ,muuten juoksettuu.

Tässä vaiheessa punaviinipullon kuuluisi olla tyhjä ja vieraatkin kyllästymiseen asti kuunnelleet metsästysreissuasi.Lisukkeena keitetyt perunat tai muusi.Karpalohyytelö sopii kuin nyrkki silmään.Kastike on aika täyttävä lisukkeet voisivat olla aika keveitä.

ruokajuomaksi suosittelen abatia-punaviiniä tai kotimaista kuivaa valkoviiniä(koskenkorva)tai mitä sattuu kaapista löytymään.

hankala neuvoa reseptiä tarkkaan kun vedän lonkalta ja tunteella,määrät maun mukaan.kannatta harjoitella naudan lihalla ennen kuin ainoaa metsoa pilaa tällä reseptillä.resepti siis sopii kaikelle riistalle ja usemmille muillekkin lihoille mihin törmäät.

Samankaltaisia reseptejä

  • 13 5 Täytetty metso
  • 3 3 Metsopaisti
  • 8 1 Jauhelihapiirakka
  • 9 6 Pekonipossurullat sipulikermakastikkeessa
  • 1 0 Mikan pastakastike
  • 1 0 Karhun- ja poronlihalaatikko

Kommentit

peacok
pitäisi toimia.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään