Makaronilaatikko tomaattikuorrutteella

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

400 g makaronia
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
½ rkl öljyä
400 g naudanjauhelihaa
3 porkkanaa
100 g sipulikuutioita
1 tl suolaa
1/4 tl maustepippuria
munamaito:
4 kananmunaa
9 - 10 dl maitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Päälle:
6 - 7 tomaattia
2 dl emmental-mozzarellaraastetta
tuoretta tai kuivattua oreganoa

Jaa resepti

Ohje

Kuumenna 2 l vettä tilavassa kattilassa, lisää lihaliemikuutiot. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi makaronit ja kaada takaisin kattilaan. Anna jäähtyä.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää jauheliha. Murenna jauheliha paiston aikana lastan kärjellä hienoksi muruksi. Voitele 3 l uunivuoka.

Kuori ja raasta porkkanat. Lisää sipulikuutiot ja raaste jauhelihan joukkoon. Kuumenna ja mausta seos. Yhdistä lihaseos ja makaronit. Kaada seos vuokaan.

Sekoita munamaidot ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Käytä suurempaa maitomäärää, jos vuokia on kaksi. Sekoita sen verran, että makaronit irtoavat munamaidon joukkoon.

Paista laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50 - 60 min, kunnes munamaito on hyytnyt. Ota vuoka uunista. Viipaloi tomaatit ja peitä niillä vuoan pinta. Levitä päälle juustoraaste.

Kuorruta laatikkoa grillivastuksen alla uunissa ylätasolla, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Hienonna päälle oreganoa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Ingalill
Tykkään makaronilaatikosta, koska se on helppoa ja perinteistä arkiruokaa, sekä kokeilla erilaisia variaatioita siitä. Tässä taas yksi hiukan erilainen edellineen makaronipaistokseeni verrattuna, jonka tosin senkin ole usein kuorruttanut tomaateilla, jotka ovat grillattuna niin himputin hyviä :) Resepti on alunperin muistaakseni Pirkka-lehdestä bongattu. Lisäksi pahoittelut etten ole paljoa reseptejä postaillut, oli tuossa välissä muutto sekä sairastettiin miehen kanssa sikainfluenssa, joten kokkailuinnot ovat olleet hieman vähissä :/

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään