Haakakku HEDELMAKAKKU

Raaka-aineet

3 kpl hedelmakakkua (kayta ohjetta mista pidat!)
kuorrutus:
tomusokeria
vettä
tilkka sitruunamehua

Jaa resepti

Ohje

Teimme anopin kanssa kakun haihimme ja tuli juuri sellainen, kuin halusin...niin ja hintakin oli juuri sellainen, kuin halusin:) Koristeena vain ja ainoastaan tuoreita ruusuja...turhat ennakkoluulot pois ja kayttakaa vain mielikuvitusta! Yksinkertainen on kaunista...no ainakin minun mielesta:)

Koristelu ei vienyt paljon aikaa, ja kun on hedelmakakku sailytysongelmaa ei ollut ollenkaan. Ei tarvinnut yrittaa kylmasailyttaa tan kokoista kakkua!

HEDELMAKAKKUOHJE:Tama 20cm halkaisijaltaan olevalle vuoalle.- 800 g haluamasia kuivattuja sekalaisia hedelmia - 3 rkl brandya - 225 g puolikarkeita vehnajauhoja - 1/2 t suolaa - 1/4 tl jauhettua muskottipahkinaa - 1/4 tl mix spice (maustesekoitus, mita kaytetaan mm. joulupipareihin... - 50 g mantelirouhetta - 225 g fariinisokeria - 1 rkl siirappia - 225 g suolatonta voita - 4 kpl kananmunaa - 1 kpl sitruunan kuorta, raastettuna - 1 kpl appelsiinin kuorta, raastettuna Paistoaika NOIN 4 1/2 tuntia Huom! Riippuu ihan uunista, joten kannattaa tarkistaa valilla Valmistus: 1. Edellisena paivana laita kuivatut hedelmat likoamaan brandyyn. Peita liinalla ja anna olla huoneen lammossa vah. 12 tuntia. 2. Siiviloi jauhot, suola ja mausteet suureen kulhoon. Toiseen kulhoon laita sokeri ja huoneen lampoinen voi. Sekoita sahkovatkaimella hyvin, kunnes muodostat vaalean ja kuohkean seoksen. Huom! tama on tarkeimpia vaiheita kakun leivonnassa...sitten lisaile kananmunaa vahitellen ja kokoajan vatkaten. Jos nayttaa etta taikina "erottuu" lisaa pieni maara jauhoja sekaan. 3. Sitten lisaa joukkoon varovasti lusikalla "nostellen" jauhot, marinoidut hedelmat, siirappi seka sitruunan ja appelsiinin kuoret. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoita. Laita kakun paalle pari kerrosta leivinpaperia ja sitten tee leivinpaperista "panta" vuoan ymparille...siis estat hoyryn kaikkoamisen. Kuitenkin tee pieni reika paperiin keskelle kakun paalle, jotta liika hoyry paasee ulos...toivottavasti selitys ei ollut ihan alyton Laita kakku uunin alatasolle (140 astetta lampoa) ja ALA AVAA UUNIA ENNENKUIN OLET PAISTANUT 4 TUNTIA, sen jalkeen voit tarkastaa kypsyyden. 4. Kun kakku jaahtynyt, paketoi se hyvin tiiviisti leivinpaperiin ja sailyta vuoassaan. "Ruoki"kakkua sillointalloin lorauksella brandya eli aukaise paketti ja pistele muutama reika kakkuun ja sivele paalle pari rkl brandya. Sulje taas paketti tiiviisti. Toista tama kahden viikon ajan ja KAKKU ON VALMIS

Joo vaatii vahan tyota, mutta on erittain maukas!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään