5 024
5 024

Banaanikakku

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2 dl sokeria
150 g voita
2 kpl kananmunia
5 kpl keskikokoisia banaaneja
5 dl Maizena-maissitärkkelystä
1-2 tl psylliumin kuorijauhetta
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1,5 tl jauhettua kanelia
0,75 tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
Vuuan jauhotukseen:
voita
(gluteenittomia) korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Itse käytän jauhotukseen yleensä kookoshiutaleita, ne antavat myös lisämakua kakkuun :)

Yhdistä jauhot, sooda, psylliumin kuorijauhe sekä mausteet. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen. Soseuta banaanit esim. sauvasekoittimella ja lisää seokseen. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.

Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista n. 1 tunti, kakku on kypsää kun keskelle tökättyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Huom! Jos käytät kovin pieniä kakkuvuokia (n. 1 l), tästä taikinasta tulee 2 kakkua :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

eneiah
Tämä resepti on ryövätty alunperin vanhan työnantajani reseptiaarteista ja muokattu gluteenittomaksi. "Normaalin" version saat kun korvaat maissitärkkelyksen vehnäjauhoilla ja jätät psylliumjauheen pois! Pari sanaa psylliumista: Psyllium on intialaisen Plantago ovata -kasvin jauhettuja siemeniä. Siemenet ovat hyvin kuitupitoisia. Psylliumsiemenkuorijauheella on samoja ominaisuuksia kuin gluteenilla, se antaa leivonnaisille sitkoa ja kuohkeutta. Leivonnaisten leipoutuvuus on parempi eikä taikina tartu käsiin. Leivonnaisista tulee myös mehevä ja vähemmän mureneva.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään