Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Glögi-luumukakku

Reseptiä katsottu 73 618 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
POHJA
200 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia
LUUMUTÄYTE
2,5 dl Flora vispiä
125 g maitorahkaa (hyla)
100 g maustamatonta tuorejuustoa (hyla)
n. 150 g luumumarmeladia
n. 0,3 vettä
4 kpl liivatelehtiä
VAALEA TÄYTE
2,5 dl Flora vispiä
125 g maitorahkaa (hyla)
100 g maustamatonta tuorejuustoa (hyla)
n. 0,75 dl sokeria
1 tl vanilja-sokeria
0,5-1 tl piparkakkumaustetta (meira)
n. 0,3 dl vettä
4 kpl liivatelehtiä
KIILLE
6 dl glögiä
5 kpl liivatelehtiä

Ohjeet

Pohja:

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan (itselläni halkaisija 26 cm). Tasoita pinta ja laita jääkaappiin viilenemään täytteen teon ajaksi.

Luumutäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 10 min ajaksi). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka, tuorejuusto ja luumumarmeladi. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa luumumarmeladia (ja sokeria, jos haluat makeamman täytteen).

Kiehauta pieni määrä vettä (onnistuu esim. kahvikupissa mikrossa). Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet veteen. Sekoita ja anna jäähtyä joitakin minuutteja.

Lisää liivateseos kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Vaalea täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 10 min ajaksi). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka, tuorejuusto, sokerit ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria ja/tai piparkakkumaustetta.

Kiehauta pieni määrä vettä. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet veteen. Sekoita ja anna jäähtyä joitakin minuutteja.

Lisää liivateseos kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos luumukerroksen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli

Kille:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Kiehauta noin 1 dl glögiä. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan glögiin. Sekoita kuuma glögi kylmän glögin joukkoon. Kaada glögi varovasti pieni määrä kerrallaan vaalean kerroksen päälle. Tässä voi käyttää apuna esimerkiksi lusikkaa tai pientä kauhaa. Glögi ei saa olla liian kuumaa ja alempien kerrosten on oltava kunnolla hyytyneitä tai ne liukenevat glögiin tehden siitä samean.

Anna glögikerroksen hyytyä muutaman tunnin ajan. Koristele, jos haluat (ei välttämätön).

 

Huom! Tätä kakkua ei kannata tehdä liian pieneen vuokaan. Itselläni oli halkaisjaltaan 26 cm oleva irtopohjavuoka, joka tuli täyteen.


Kommentit

_Hattara_
Luumurahkan ja glögikakun risteytys :)