21 053
21 053

Alppipaimenen Lounas

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

1 rkl voita
1 dl palvikinkkukuutioita
1 dl karkeita sipulikuutioita
2 dl keitettyjä sarvimakarooneja (Hörnli)
15 g raastettua appenzeller - juustoa
15 g raastettua tilsister - juustoa
15 g raastettua parmigianoa
½ rkl HAKATTUA PERSILJAA

Jaa resepti

Ohje

Keitä makaroonit kevyesti suolatussa vedessä "al dente":ksi ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Siivilöi lopuksi hyvin valuttaen. Raasta juustot ja sekoita ilmavasti keskenään. Hakkaa persiljaa hienoksi.

Kuumenna valurautapannu keskilämmöllä ja sulata voi. Lisää pannulle palvikinkkukuutiot ja anna niiden hiukan ruskistua pannulla liikutellen. Laita pannulle sipulikuutiot ja anna niiden myöskin hiukan ruskistua. Sipuli saa jäädä napakaksi, antaen näin makua mausteena. Nyt sitten makaroonit joukkoon ja kääntele aineksia pannulla n. 2 - 3 minuuttia, kunnes makaroonit ovat kuumia.

Ota pannu pois liedeltä ja sekoita ensin persilja joukkoon, sekä lopuksi karkeat juustoraasteet nopesti nostellen (sekoittaen). Suolan lisääminen on oikeastaan turhaa, koska kinkussa on jo reilummin suolaa, kuten myös juustoissa. Valmista syötäväksi.

HUOM. / HX : Kokeile reseptiä todellakin ilman pippuria ja tulet yllättymään maussa, koska juustovalinta itsessään maustaa ruuan omalla tavallaan.

Tarjoile tuoreiden lehtisalaatien kanssa. Salaatille käytän itse hyvin yksikertaista salaattikastiketta: 1 rkl omenaviinietikkaa, 3 rkl lempiöljyä ja ripaus fleur de sel - suolaa. Sekoitan aineet hyvin keskenään ja kastan salaattilehdet kastikkeeseen. Katson, ettei lehtiin jää liikaa salaattikastiketta.

Tämä on hyvin yksinkertainen, mutta maukas ruoka, joka voidaan aineksiltaan esivalmistella jo edellisenä päivänä ja sitten vain paistaa valmiiksi. Mutta sipuli kannattaa leikata tuoreeltaan, koska se on silloin aromaattisempi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Nopeaa, yksinkertaista ja maukasta arkiruokaa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään