Kotijogurtti turkkilaisittain/kreikkalaisittain

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 l maitoa (mielellään punaista täysmaitoa)
1-2 dl kermaa (mitä rasvaisempaa sen täyteläisempää)
0,5 dl maitojauhetta (ei pakollista, mutta jos haluat paksua jogurttia niin kannattaa lisätä)
3 rkl bulgarian-/turkkilaista-/kreikkalaista jogurttia

Jaa resepti

Ohje

Kaada maito ja kerma parin litran vetoiseen kannelliseen astiaan (mikronkestävä, esim. Kipposvaaralla (tupperilla)löytyy hyviä. Laita maito mikroon keskilämmölle ja kuumenna minuutti kertaansa välillä hämmntäen kunnes on noin 42 asteista.

Sekoita maitojauhe ja jogurtinsiemen (siis bulgari/kreikka tai turkkijogurtti) vispilällä hyvin maitoon. Laita kansi päälle.

Laita jogurttikippo 5 litran vetoiseen kattilaan jossa kuumaa vettä (noin 45 asteista kraanasta) ja kansi päälle. Uuden kuuman veden voi vaihtaa kerran jogurtin kypsymisen aikana (tehostaa hapatusta). Anna jogurtin kypsyä lämpimässä (kattilan sisällä) noin vuorokausi. Laita sitten jogurtti jääkaappiin. Voit syödä heti kun tekee mieli tai odottaa että jogurtti jäähtyy, jolloin siitä tulee varsin paksua.

Maustaa kannattaa vasta tehdessä annoksia. Esim marjoilla tai hedelmillä ja sokerilla/hunajalla. Hyvää tulee myös Fun Lightiä käyttämällä (anostus sama kuin juoman teossa).

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 7 Itse tehtyä Bulgarian jogurttia
  • 2 0 Käärittävä pitaleipä 23.2.2022
  • 135 4 Rieska sähköuunissa
  • 0 0 Metsäsienisalaatti
  • 1 1 Mustikka-talkkunaherkku
  • 2 1 Appelsiiniä ja minttujogurttia

Kommentit

Annaksnamun
Hyvää jogurttia edullisesti kaikkiin käyttötarkoituksiin. Itse teen aamupalaproteiinipirtelön tähän. Kasvonaamion saa laittamalla 0,5 dl sekaan vähän hunajaa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään