Grillikasvikset

Reseptiä katsottu 20 545 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 perunaa
1 pieni lanttu
1 pieni bataatti
1 paprika
3 tomaattia
4 porkkanaa
1 sipuli
6 valkosipulin kynttä
4 rkl makeaa chilikastiketta (esim. rainbow)
1 tl (aromi)suolaa
juoksevaa hunajaa
voita tai ruokaöljyä

Ohjeet

Kuori ja pese kasvikset. Pilko kaikki kasvikset pieniksi paloiksi, mitä pienemmiksi pilkot, sitä nopeammin kasvikset kypsivät.

Laita kaikki pilkotut aineet isoon kulhoon. Lisää kasvisten päälle chilikastike, suola ja hunaja. Sekoita niin että kaikki kasvikset ovat kosteita.

Ota esille iso foliovuoka ja voitele vuoan pohja kevyesti voilla tai öljyllä. Kaada kasvikset vuokaan ja laita vuoan kanneksi tiiviisti folio.

Laita vuoka Grilliin ja anna muhia. Kypsymis aika riippuu palasten koosta, vuoan paksuudesta ja grillin tehosta. Puoli tuntia kannattaa joka tapauksessa varata, sille raaka peruna ei maistu kovin hyvältä! Kypsyyttä on helppo testata haarukalla, kunnollisen foliovuoan pohja kestää vähän tökkimistä.


Katso Kotikokin videovinkki

Kommentit

Rii5a
Ruokaan voi laittaa niitä kasviksia mitä sattuu kotoa löytymään! Bataatti ja lanttu ovat minun ehdottomia herkkuja, mutta esim. kesäkurpitsakin sopii hyvin joukkoon. Seoksen voi valmistaa perinteisissä folionyyteissäkin, mutta itse tykästyin hiukan kestävämpään foliovuokaan, helpompi käsitellä ja sen voi vielä käyttää uudestaankin useampaan kertaan:)