Calvadoslohi

Reseptiä katsottu 6 328 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl lohifileitä, siis puolikas lohi
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/4 dl calvadosta tai konjakkia
1/3 dl suomalaista juoksevaa hunajaa
1/2 sitruuna
juureskuutioita, oliiviöljyä, suolaa
villiriisiä, kalaliemikuutio

Ohjeet

Aloita kalan valmistus edellisenä päivänä tai puoli vuorokautta ennen paistamista, koska muutoin marinadi ei ehdi imeytyä. Jos et ehdi antaa tekeytyä, tee marinadia tupla-annos.Tai tripla :). Joku saattaa myös tykätä siitä, että calvadosta ja hunajaa on samassa suhteessa, joten marinadia voi säätää omien mieltymysten mukaan.

1. Suolaa lohifile. Valmista marinadi sekoittamalla calvados ja hunaja. Kaada lohen päälle ja levitä tasaiseksi joka kohtaan. Ripottele päälle mustapippuria kevyesti ja maltillisesti. Pippuri ei ole tämän reseptin pääraaka-aine ;). Laita kala kannellisessa paistoastiassa maustumaan jääkaappiin. Varjele muilta voimakkailta hajuilta.

2. Paistovaihe: Nosta kala huoneenlämpöön samaan aikaan kun laitat uunin lämpenemään. Pese sitruuna ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Aseta renkaat kalan päälle. Käännä viipaleet heti toinen puoli ylöspäin, niin ne saavat hunajapeitteen, joka karamellisoituu uunissa.

3. Kun uuni on lämmennyt, paista kalaa 200 -225 asteessa n. puoli tuntia. Keitä lisäksi kalaliemessä villiriisiä. Voit kypsentää lohen kanssa samassa astiassa suolalla ja oliiviöljyllä maustettuja juureskutioita (valmiina pakastealtaasta, keittojuurekisa suurempia). Todella herkullisia!


Kommentit