5 904
5 904

Maitovapaa kaalilaatikko

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

n.1 kg kaalia
1-2 dl puuroriisiä
700 g jauhelihaa
vettä
suolaa
mustapippuria
1-2 rkl siirappia
1-2 kpl kananmunaa

Jaa resepti

Ohje

1. Pilko kaali siivuiksi/palasiksi sellaisiksi kuin itse tottunut tekemään.

2. Laita sitten kattilaan kaalit ja vettä sekä sekaan puuroriisi. Myös suolaa ripotellaan jonkin verran oman maun mukaan sekaan. Ja annetaan porista liedellä sen aikaa, että riisit ovat valmiita. Kaali on valmista samaan aikaan.

3. Ruskista kaalin ja riisin poristessa jauheliha. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla.

4. Varmista että riisin ja kaalin keitto vettä on myös huomattavasti ylimääräistä n.6dl. Ja lisää sitten jauheliha sekaan. Tämän jälkeen sekoitat ne keskenään kattilassa ja lisäät joukkoon vielä melko runsaasti suolaa ja etenkin mustapippuria. Maista kuitenkin seosta ensin, että maistat onko suolaisuus ja mustapippurin maku sinulle/perheellisi oikeassa suhteessa.

5. Laita sitten sekaan kananmuna ja siirappi ja sekoita. Laita seos sitten uuni vuokaan ja paista uunissa 200-asteessa n. tunti eli sen verran kun päällinen alkaa ruskettua kauniisti.

6. Ota laatikko siten uunista ja laita folio päälle. Anna olla siellä puolisen tuntia tai tunti.

5. Ja eikun syömään! :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Heisim
Tein tällästä kun halusin maidotonta ja siitä tulikin tosi hyvää. Itsellä riisiä oli hieman enemmän kuin ohjeessa, mutta tuo on sellainen yleinen määrä niin sen laitoin tähän. Ei kyllä mielestäni huomaa ollenkaan että olisi kyse maidottomasta. Voisi sanoa, että jopa parempaa. Kannattaa testata. :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään