47 905
47 905

Suklaatäytekakku

Raaka-aineet

175 g voita
175 g sokeria
4 kevyesti vatkattua munaa
200 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g suklaata sulatettuna
Täyte:
4,5 dl kuohukermaa
375 g paloiteltua suklaata

Jaa resepti

Ohje

Valmistus:

1) vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vähitellen vatkaten kunnolla jokaisen munan jälkeen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja hämmennä kakkuseokseen. Hämmennä sitten sula suklaa joukkoon.

2) Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (halk. 20 cm). Kaada taikina vuokaan, sivele pinta tasaiseksi ja paista 180 asteessanoin 40 min tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten.. Anna asettua 5 min, kumoa kakku kakkuritilälle jäähtymään ja leikkaa kylmänä leveyssuunnassa kahtia.

3) Täyte: Kiehauta kerma jatkuvasti sekoittaen, lisää suklaa vähitellen joukkoon ja hämmennä, kunnes se sulaa ja sekoittuu. Siirrä kulhoon, odota kunnes jäähtyy hieman ja vatkaa noin 5 min tai kunnes seos on ilmavaa ja kokonaan jäähtynyt. Vinkiksi, pistä tiskialtaaseen kylmää vettä ja upota astia siihen, jolloin kermasuklaaseos jäähtyy nopeammin. Seos ei saa olla liian kuumaa, muuten kerma ei vatkaudu, joten ole tarkkana siinä ! Laita kolmennes täytteestä sivuun ja levitä loput kakkukerrosten väliin, päälle ja sivuille.

4) Laita loput täytteestä pursotinpussiin ja koristele sillä kakku päältä haluammallasi kuviolla. Nosta ennen tarjoilua tunniksi jääkaappiin.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

He_Pa
Kuvassa olevaan kakkuun tein vielä koristeeksi suklaaperhoset. Piirrä leivinpaperiin perhosen kuva (minulta löytyy esimerkkikuvia), laita leivinpaperi esim. taivutetun talouspaperirullan päälle ja pursota sulatettua suklaata kuvan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja nosta erittäin varovasti kakun päälle!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään