2 487
2 487

Fiksut letut

2 annosta

Raaka-aineet

dl vehnäjauhoja (tai 2 hieman kukkuraista dl vehnäjauhoja)
1 tl suolaa
3 tl sokeria
5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
15 g voisulaa
Paistamiseen:
voita

Jaa resepti

Ohje

Pane jauhot, suola ja sokeri kulhoon. Sekoita.

Kaada puolet maito-kermaseoksesta joukkoon) Vatkaa.

Riko munat eri kulhossa, vatkaa niitä voimakkaasti. Vatkaa ne taikinaan. Lisää loput maito-kermaseoksesta.

Sulata 15g voita, lisää vatkaten mukaan.

Anna seoksen turvota jonkin aikaa.

Mielestäni näin oli todella helppoa saada taikina seos tasaiseksi lisäämällä juuri päin vastoin ainekset, kuten tavallisesti olen tehnyt.

VINKKI: Itse myös tein näistä nokkoslettuja, sekä porkkanalettuja siten että minulla oli kuivattua nokkosmurusta, sekä porkkanaraastetta, mutta en lisännyt niitä taikinaan, vaan, ensin laitoin levyn 6:lle, sitten rasva 4 reiän ohukaispannuun, taikinaa hieman siihen, vähän aikaa odotus, levy 1:lle ja ja taikinaa "reikiin", ja kun taikina oli saanut hieman porista, eli jähmettyä lisäsin mieleisen määrän taikinaan nokkosmurusta, haarukalla painelu ja uudelleen hieman taikinaa päälle, sitten levy sai olla loppuun saakka 1:llä, kääntö ja vieläkin levy 1:llä, eli todella mieto lämpö.

Samaten oli porkkanaraasteen kanssa. Eli ensin hieman vauhtia alkulämpöön, joka ikiselle letulle, mutta heti levy 1:lle, ja mieto paisto. Näin sain todella maukkaat letut ja vain vähäsen mieleisiäni "maustetta" letun keskiosaan.

Ai, että tuli hyvät letut!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

piia58
Aina olen tehnyt toisin, mutta nyt näin päin! Terveellisempiä saa tietenkin jos käyttää tummempia jauhoja. Minä pidän vehnäjauhoista, mutta käytin nokkosia, toisiin lettuihin ja toisiin porkkanaraastetta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään