Osterit Mignonette -kastikkeella

Reseptiä katsottu 6 052 kertaa
6 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Mignonette -kastike
1 rkl kokonaisia mustapippureita
3 rkl salottisipulia erittäin pieneksi pilkottuna
1.6 dl punaviinietikkaa
tuoreita&eläviä&painavia ostereita

Ohjeet

Mignonette -kastike

Murskaa pippurit pieneksi rouheeksi. Sekoita pippurit, sipulit ja punaviinietikka keskenään. Anna tekeytyä kelmun alla huoneenlämmössä yön ylitse. Kastike säilyy jääkaapissa parikin kuukautta.

Osterit

Ostereita syödään perinteisesti kuukausina, joiden ranskankielisessä nimessä on "R" -kirjain, eli syyskuusta huhtikuuhun.

Alkuruokana ja makuhermojen avaajana riittää yksikin osteri, mutta jos niitä syödään pääruoaksi niin varaa kerralla tusinoittain.

Varmista, että osterit ovat eläviä ja hyväkuntoisia. Jos on pienikin epäilys, niin hyvyys kannattaa testata etukäteen (maistattamalla satunnaisella ohikulkijalla tai keittiön vähiten kriittisellä resurssilla). Avattuna elävät osterit värähtelevät kun niitä koskettaa tai pirskottaa sitruunamehua päälle.

Avaa osterit pyyhkeen ja osteriveitsen avulla siten, että liemi säilyy sisällä. Irrota liha veitsen kärjellä. Tarjoile jääpalojen päältä, pitävät lämpötilan oikeana. Syödessä valuta osterin päälle teelusikallinen kastiketta ja liha+nesteet hörpätään suoraan kuoresta. Palan painikkeena rutikuivaa shampanjaa.


Kommentit