Osterit Mignonette -kastikkeella

6 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

Mignonette -kastike
1 rkl kokonaisia mustapippureita
3 rkl salottisipulia erittäin pieneksi pilkottuna
1.6 dl punaviinietikkaa
tuoreita&eläviä&painavia ostereita

Jaa resepti

Ohje

Mignonette -kastike

Murskaa pippurit pieneksi rouheeksi. Sekoita pippurit, sipulit ja punaviinietikka keskenään. Anna tekeytyä kelmun alla huoneenlämmössä yön ylitse. Kastike säilyy jääkaapissa parikin kuukautta.

Osterit

Ostereita syödään perinteisesti kuukausina, joiden ranskankielisessä nimessä on "R" -kirjain, eli syyskuusta huhtikuuhun.

Alkuruokana ja makuhermojen avaajana riittää yksikin osteri, mutta jos niitä syödään pääruoaksi niin varaa kerralla tusinoittain.

Varmista, että osterit ovat eläviä ja hyväkuntoisia. Jos on pienikin epäilys, niin hyvyys kannattaa testata etukäteen (maistattamalla satunnaisella ohikulkijalla tai keittiön vähiten kriittisellä resurssilla). Avattuna elävät osterit värähtelevät kun niitä koskettaa tai pirskottaa sitruunamehua päälle.

Avaa osterit pyyhkeen ja osteriveitsen avulla siten, että liemi säilyy sisällä. Irrota liha veitsen kärjellä. Tarjoile jääpalojen päältä, pitävät lämpötilan oikeana. Syödessä valuta osterin päälle teelusikallinen kastiketta ja liha+nesteet hörpätään suoraan kuoresta. Palan painikkeena rutikuivaa shampanjaa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 1 Sichuanilaiset jokiravut - Ma la xiao long xia
  • 4 2 Osterit poroon käärittynä - angels on reindeerback
  • 8 7 Osterit
  • 1 1 Osterit paistinpannulla
  • 1 0 Paholaisen hummeri
  • 0 0 Sydänsimpukoita oliiviöljykastikkeella

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään