12 444
12 444

Herkkulasagne

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

lasagnelevyjä
pussillinen sinihomejuustomuruja
Tomaattikastike
400-600 grammaa jauhelihaa
1 pkt pekonia
2 sipulia
3-5 kynttä valkosipulia
2 porkkanaa
1-2 palkoa chiliä
loraus punaviiniä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk paseerattua tomaattia
varovasti suolaa
rkl sokeria
reilusti mustapippuria
basilikaa
Oreganoa
paprikajauhetta
timjamia
juustokastike
50 grammaa voita
1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa (kevytmaito paras mutta rasvatonkin käy)
1 1/2 tl suolaa
loraus valkopippuria
200 grammaa maukasta juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Tomaattikastike:

Silppua sipulit sekä chilit, raasta porkkanat sekä pilko pekonit. Laita tilavalle pannulle ensin pekonit, ja kun niistä alkaa rasva irrota, lisää jauheliha. Sen kypsyttyä hulauta sekaan sipulit, porkkanat ja chili, ja niiden hieman pehmennyttyä kaada sekaan punaviini. Anna viinin haihtua hetken ja lisää sitten mausteet. Sitten voitkin laittaa sekaan paseeratun tomaatin sekä (sauvasekoittimella siloitetun) tomaattimurskan eikä sitten muuta kuin kansi päälle, lämpö pienelle ja muhimaan.

Juustokastike:

Sulata riittävän suuressa kattilassa voi, ja sekoita sulaan rasvaan vispilällä jauhot. Lisäile maitoa pikkuhiljaa erissä, muista sekoittaa! Mitä pienemmät erät maitoa, sitä nopeammin kastike kuumenee eikä pala pohjaan. Keitä kastiketta rauhallisesti pari minuuttia ja lisää mausteet. Viimeisenä ota kattila pois levyltä ja lisää kolme neljäsosaa juustoraasteesta.

Huom. juustokastiketta täytyy vahtia ja sekoittaa koko ajan.

Itse ruoka:

Laita voideltuun vuokaan pari kauhallista tomaattikastiketta, kourallinen homejuustomuruja sekä reilusti juustokastiketta. Niiden päälle tulee kerros lasagnelevyjä ja sitte kerroksittain tomaattikastiketta, homejuustoa, juustokastiketta ja taas lasagnelevyjä niin kauan että tomaattikastike loppuu. Päällimmäiseksi kaadetaan loput juustokastikkeet suojaamaan herkkua kärähtämiseltä ja ei muuta kuin 200-asteiseen uuniin keskitasolle 30-40 minuutiksi. Paistamisen loppupuolella ripottele loput juustoraasteet lasagnen päälle. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua niin kauan kuin maltat odottaa, parhaimmillaan tämä herkku on seuraavana päivänä!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Judaz
Ihanaa herkkua! Peruslasagnea tästä saa jättämällä punaviinin, pekonin sekä homejuuston pois mutta miksipä niin tekisi. Valkosipulin määrää voi rajoittaa jos tahtoo eikä porkkanakaan ole välttämätön, mutta se pyöristää mukavasti tomaatin happamuutta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään