Pestopuustit

Raaka-aineet

Taikina
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
n. 13-14 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata esim. sämpyläjauhoilla)
TÄYTE
n. 130 g pestoa (noin 3/4 purkillista Pirkka-pestoa)
2 paprikaa (punaista)
n. 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
400 g juustoraastetta
Voiteluun
1 kananmuna

Jaa resepti

Ohje

Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola osaan jauhoista. Lisää jauhoseos ja öljy veteen ja sekoita. Lisää jauhoja vähitellen lisää, kunnes taikina on kiinteätä eikä tartu enää käsiin. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia. Valmista sillä välin täyte.

Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit ja paprikat täytettä varten. Pehmennä paprikapaloja paistinpannulla pienessä öljymäärässä (hyödynnä aurinkokuivattujen tomaattien öljy). Sekoita paprikapalat ja aurinkokuivatut tomaatit ja keskenään (juustoa ei kannata lisätä, ettei se sula kuumien paprikapalojen takia).

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Varo, ettei levyistä tule liian ohuita, sillä silloin ne repeävät helposti. Levitä levyille kauttaaltaan pestoa. Ripottele päälle paprika-tomaattiseosta ja juustoraastetta. Kääri levyt rulliksi ja leikkaa niistä muutaman cm:n levyisiä kolmiomaisia paloja. Asettele palat pellille kapea puoli ylöspäin ja paina keskeltä (samalla lailla kuin korvapuusteja tehdessä).

Kohota pestopuusteja vielä hetken aikaa pellillä ja voitele lopuksi munalla. Paista 225- asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ohjeella tulee kaksi pellillistä puusteja eli koosta riippuen noin 40 kpl.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

_Hattara_
Kokeile myös kinkkupuusteja tai käytä lempitäytteitäsi! :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään