ISOT korvapuustit (n. 25kpl)

Raaka-aineet

5 dl maitoa (punaista)
1 kpl kananmunia
2 ps kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl vaniliinisokeria
150 g sulatettua voita (suosittelen kunnon voita)
n.12 dl vehnäjauhoja
voita
sokeria
kanelia

Jaa resepti

Ohje

1. Sulata voi ensimmäisenä, jotta se kerkeää jäähtyä.

2. Sekoita erillisessä kulhossa noin puolet jauhoista ja kuivahiiva.

3. Sekoita isohkossa kulhossa hyvin keskenään maito, kananmuna, sokerit, kardemumma ja suola.

4. Lisää tähän seokseen hiljalleen ensin jauho/kuivahiivasekoitus ja sitten yksi desilitra kerrallaan lisää vehnäjauhoja niin pitkään että taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Jätä kuitenkin annetusta vehnäjauhomäärästä n. 2 dl lisäämättä, sillä tarvitset niitä vielä myöhemmin. (Vinkkejä: Käytä aluksi aineiden sekoittamisessa puuhaarukkaa, jotta saat taikinaan ilmaa.)

5. Seuraavaksi lisää jo kädenlämpöiseksi jäähtynyt voi. (Vinkkejä: Lisää voita pikkuhiljaa, se helpottaa voin sekoittumista taikinaan. Suosittelen myös siirtymään puuhaarukasta käsillä vaivaamiseen.)

6. Kun voi on sekoittunut taikinaan lisää vielä hiljalleen vehnäjauhoja, jotta taikinan rasvainen pinta muuttuu hieman mattaisemman näköiseksi ja tuntuiseksi.

7. Anne taikinan kohota vedottomassa paikassa ja liinan alla noin 30min.

8. Kun taikina on kohonnut reippaasti vaivaa siitä mahdollisimman paljon ilmakuplia pois ja sitten eikun kaulitsemaan kokotaikinasta isoa sopivan ohuista suorakulmiota. (Vinkki: Kannattaa varata reippaasti pöytätilaa.)

9. Kaulitsemisen jälkeen voitele taikinan pintaan voita, jotta saat sokerin ja kanelin tarttumaan siihen. Sitten ripoittele sokeria ja kanelia oman mielesi mukaan. (Vinkki: Sekoita sokeria ja kanelia ensin keskenään ja sitten ripoittele.)

10. Rullaa taikinasta napakka rulla ja leikkaa siitä noin 2 cm levyisiä "siivuja". Laita ne pellille siten että jätä reippaan välin kunkin pullan väliin ja anna kohota liinan alle noin 15 min. Tässä vaiheessa laita uuni lämpeämään 225 asteiseksi.

11. Voitele pullat kananmunalla ennen paistamista. Anna pullien paistua noin 12 -15 min uunin keskitasossa. Huomaat itse pullan kypsyyden kun pinta alkaa ruskistua kauniisti. (Vinkki: Voit ripoitella raesokeria pullien pinnalle kun olet voidellut ne ensin kananmunalla.)

12. Ja sitten nauttimaan :D

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

sokerisuu
Tässä resepti jolla valmistuu varmasti kuohkeita ja herkullisia pullia!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään