4 617
4 617

Nokkoskeitto-kookosmaito ihanuus

Raaka-aineet

1,5 l nokkosien ylälehtiä, tai nuorten nokkosen lehtiä
1,5 l vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
3 rkl voita
2-2½ rkl vehnäjauhoja
1 pieni purkki kevyttä kookosmaitoa
2 dl kevyttä ruokakermaa
1/3 nipusta kirveliä, saksittuna
suolaa, mustapippuria, muskottia

Jaa resepti

Ohje

Kerää hanskat kädessä nokkosen ylälehtiä, tai nuoren nokkosen lehtiä mielellään hanskat kädessä. Huuhtele ne lävikössä, kylmässä vedessä, ryöppää (vettä n.7dl, anna kiehua 1-2 minuuttia, saavat ihan pyöriä pulppuavassa vedessä).

Kaada uudelleen lävikköön, ja valuta vesi pois, puristele nokkoset kädessä ja silppua ne, joko saksilla tai terävällä veitsellä.

Laita kattilan pohjalle 3 rkl voita, johon lisäät vehnäjauhon, sekoita nopeasti tasaiseksi, lisää tähän vesi vähin erin, lisää veteen nokkoset, hauduttele.

Lisää pienen purkin kookosmaito. Sekoita. Lisää kevyt ruokakerma. Anna kuumentua, lisää kirveli, mustapippuri, muskottia ja suolaa. Tarkista makua ja sakeutta.

Voidaan lisätä hieman mukaan tarvittaessa maitoa, tai maitzenaa, jos haluaa, joko paksumpaa tai löysempää keitosta. Käytä kirveliä varoen ja maistele maustaessasi (kirveli on voimakas mauste).

*Nokkosesta: Se sisältää esim. piitä 60 kertaisesti verrattaessa esim. lehtisalaattiin, kalsiumia kolminkertaisesti maitoon verrattuna, rautaa 7 kertaa pinaattiin verrattuna ja C-vitamiinia 5 kertaisesti appelsiiniin verrattuna. Muita hyviä asioita löytyy, mutta jotain vähän tässä reseptin ´,muassa´-

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Nokkossämpylät
  • 0 3 Kanttarelli-nokkoskeitto 10.5.08
  • 1 2 Nokkosperunamuussi 28.4.07
  • 1 0 Nokkoskeitto kananmunalla
  • 2 1 Kesäinen nokkos-tabbouleh
  • 0 0 Lihakeitto!

Kommentit

piia58
Itse tykkään hieman pehmeämmän makuisesta nokkoskeitosta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään