11 461
11 461

Sitruunaunelma

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kääretorttupohja (ohje lopussa)
3 dl Kermaa
150 g sokeria
3 rkl tomusokeria
4 munaa
6 liivatelehteä (12 grammaa)
2 rkl limoncelloa tai muuta hedelmälikööriä
1 sitruuna

Jaa resepti

Ohje

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kostuta kääretorttupohja liköörillä, johon olet lisännyt vähän vettä.

2. Jaa valkuaiset keltuaisista tarkasti. Keltuaiset pieneen kattilaan, valkuaiset isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset ja 50 g sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisiin 1 1/3 dl kermaa ja 100 g sokeria. Kypsytä keltuaissosetta hellalla miedolla lämmöllä vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa kiinteytyä (siihen saattaa menna aikaa). Lisää tässä vaiheessa sitruunan mehu ja raastettu kuori. Anna olla hellalla, kunnes sose alkaa taas kiinteytyä (ei siitä ikinä tule tosi kiinteätä ja on aina silti onnistunut). Lisää puristetut liivatelehdet ja sekoita. Anna jäähtyä ja sekoita valkuaisvaahtoon.

3. Vuoraa pieni pyöreä lasikulho (n. ½-litrainen) ensin muovikelmulla ja sitten kääretorttupohjan paloilla. Jätä muutama pala kanneksi. Kaada sose kulhoon, peitä vielä torttupohjan paloilla ja laita jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.

4. Kumoa lautaselle. Vatkaa jäljellä oleva kerma tomusokerin kanssa ja levitä se kakun päälle. Koristele mielesi mukaan. Itse laitan viinimarjoja silloin harvoin, kun löydän niitä tuoreina täältä Roomasta. Voi teitä onnekkaita;)

KÄÄRETORTTUPOHJA:
4 munaa ja desi sokeria vatkataan vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään 3/4 dl vehnäjauhoja ja 3/4 dl perunajauhoja ja 1/2 teelusikallista leivinjauhetta. Jauhoseos sekoitetaan vaahtoon ja taikina levitetään pellille leivinpaperin päälle. Paistetaan uunissa 225 asteessa n. 7-10 min.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Marianne juustokakku
  • 1 1 Limoncellojäätelö
  • 9 0 Lime-Sitruuna Juustokakku
  • 2 7 San Valentinon leivokset (helpot)
  • 13 2 Sitruunainen juustokakku
  • 1 1 Pääsiäistipu Sitruunakakku

Kommentit

masotto
Kesalla ihanan raikas ja virkistava jalkiruoka jossa yhdistyy lusikkajalkkari ja taytekakku.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään