Friteeratut kasvikset

Reseptiä katsottu 16 762 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Paistotaikina:
100 g vehnäjauhoja
100 g perunajauhoja
100 g olutta
100 g kylmää vettä (mieluiten poreilevaa, hanavesikin käy)
Paistettavia vihanneksia:
kesäkurpitsaa, munakoisoa, latva-artisokkaa,
sipulirenkaita, tuoreita herkkusieniä, omenalohkoja...
Paistamiseen:
1 litra maapähkinäöljyä (suosittelen) tai
oliiviöljyä tai rypsiöljykin käy
suolaa

Ohjeet

1. Mittaa vehnäjauhot ja perunajauhot isoon kulhoon. Lisää vesi-olutseos koko ajan vatkaten niin, että saat kauniisti juoksevan taikinan ilman möykkyjä;) LAITA JÄÄKAAPPIIN. Taikinan voi valmistaa jo aamulla iltaa varten. Mitä kylmempi sitä parempi.

2. Pese ja leikkaa vihannekset: kesäkurpitsa pituussuunnassa n. 3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi, munakoiso pyöreiksi ja ohuiksi, sipuli renkaiksi, omena lohkoiksi, herkkusienet kolmeen-neljään osaan pituussuunnassa, latva-artisokka ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa jne. TÄRKEÄÄ: VIHANNESTEN TÄYTYY OLLA KUIVIA ENNEN PAISTAMISTA, JOTEN KUIVAA NIITÄ TARVITTAESSA KEITTIÖPYYHKEELLÄ.

3.Kaada öljy korkeareunaiseen valurautapannuun ja kuumenna sitä n. 180-asteiseksi. Ota paistotaikina jääkaapista ja sekoita taikinaan 2-3 jääkuutiota. (Ideana reseptissä on terminen shokki eli kuuma öljy-jääkylmät vihannekset, jolloin vihenneksista tulee ihanan rapeita.)

4. Upota vihanneksia kokonaan taikinaan ja sieltä kuumaan öljyyn. Kääntele niin, että niistä tulee kauniin ruskeita. Itse paistan sipulirenkaat viimeisenä, etteivät kaikki vihannekset tuoksu sipulille;)

5. Sitä mukaa, kun vihannekset kypsyvät, nostele niitä pihdeillä tai reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan ja vasta tässä vaiheessa niihin saa laittaa suolaa.

6. Kun kaikki vihannekset on paistettu ja suolattu, asettele ne kauniisti tarjoiluastiaan ja vie pöytään.

7. Jos vihanneksia jää yli, ne ovat hyviä uunissa lämmitettyinä seuraavana päivanä.


Kommentit

masotto
Rapatessa roiskuu, eli rasvaa ja taikinaa raiskyy ympari keittiota ainakin kaasuhellalla mutta lopputulos on todella herkullinen. Sunnuntaiherkku.