18 036
18 036

Mango-vadelmakakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

POHJA
1 dl sokeria
4 kpl kananmunia
3/4 dl venhäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
väliin
1 dl vadelmasosetta
Mangotäyte
dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tlk säilykemangoa
1 dl maitoa
4 kpl liivatelehtiä
Vadelmasile
200 g vadelmia
2 dl vettä
2 dl hyytelösokeria
koristeluun
hedelmiä ja/tai marjoja
hyytelösokeria
vettä

Jaa resepti

Ohje

Valmista ensin pohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (vaahto on hyvää kun voit "kirjoittaa" siihen kahdeksikon). Nostele varovasti nuolijalla muna-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista n. 6-8 minuuttia 225 asteessa. Anna pohjan jäähtyä.

Leikkaa irtopohjavuoan (ympärys n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja leikkaa kakkupohjasta kaksi hieman pohjan halkaisijaa pienempää levyä, reunoille voi jättää reilusti sentin-pari vapaata jotta ne saa kauniisti piiloon. Laita vuoan pohjalle kakkulevy, laita väliin vadelmasosetta ja toinen levy päälle.

Valmista mangotäyte: pilko mangot pieniksi paloiksi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto kulhossa lusikalla ja lisää joukkoon siivilöiden tomusokeri. Sekoita joukkoon mango. Lämmitä maito kuumaksi ja sulata siihen kylmästä vedestä pois nostetut (älä purista, liivatteen teho huononee!) liivatelehdet. Sekoita yhteen maitoseos ja tuorejuusto-mangoseos ja nostele varovasti joukkoon kermavaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan, huolehdi että varsinkin alareunat peittyvät kunnolla ettei rumia ilmakuplia jää joukkoon. Tasoita pinta mahdollisimman sileäksi. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, valmista vadelmasile päälle: soseuta vadelmat ja painele ne lusikan avulla siivilän läpi jotta siemenet eivät haittaa makunautiontoa syömisvaiheessa. Kiehauta vesi ja hyytelösokeri ja lisää vadelmasose joukkoon, kun seos alkaa hyytyä. Kaada vadelmasile ripeästi ja varovasti kakun päälle mahdollisimman tasaisesti. Laita kakku takaisin jääkaappin. Tässä vaiheessa kakun voi myös pakastaa jos syöminen on kauempana tulevaisuudessa.

Koristele kakku mahdollisimman myöhään. Käytä taiteellista silmää ja tee hedelmistä lohkoja tai viipaleita ja asettele houkuttelevan näköisesti kakun päälle. Korkeus tuo komeutta, samoin eri värien käyttö. Kun olet tyytyväinen hedelmätaideteokseen, valmista hyytelösokerista ja vedestä kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja esim. pullasudin avulla lorota kiillettä niin, että ne juuri ja juuri peittävät hedelmät (itseltäni loppui hyytelösokeri joten ohitin tämän vaiheen mutta suosittelen lämpimästi).

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

tuh
Aika työläshän tämä on, mutta vaivan arvoinen ja näyttävä. Ideaa voi muokkailla kun vaihtaa mangot ja vadelmat toisiin hedelmiin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään