Ihanan rapea paistos, tästä tulee luottoreseptini! Käytin raparperiin tavallista sokeria ja margariinin korvasin voilla. Laitoin sokeria vähän vähemmän kuin reseptissä, riitti hyvin. Vaniljajäätelön kanssa tosi herkullista!
Täydellinen kanapiirakka mun makuun! :) Kiitos!
30.03.2019 JS22
Peukkuherkkua
Googlailin huvikseni löytykö tästä tätä piimäversioita ja löytyihän tämä. Ihan sama paitsi mun perintöohjekirjassa paistolämpötila ja -aika on 200c/45min.

Jos ei piimäpurkkia halua ostaa niin ihan vaan maustamaton kevytviili on hyvä.
PKKU
teen tätä silloin tällöin vaikka Ukko luuleekin että teen sillisalaattia, täällä rosolliin sekoitetaan nimittäin silliä ja siitä ei Ukko nauti lainkaan, mutta minä sen teen ja itse nautiskelen kaikessa rauhassa. Muori lorautti siihen kermavaahtoon pikkuriikkisen etikkaa, riputteli hakattua keitttyä kananmunaa koristeeksi, ai kun se oli poikaa
21.12.2017 Bettan
Toimii myös vegaanisena: Valitse rasvaksi esim. Keijun vegaaninen kasvirasvaseos ja jätä kananmunat pois. Sokeriliemen olen ensimmäisen kerran jälkeen tehnyt pelkästään 3 limen mehusta ja sokerista, ei siihen mitään kookosmaitoa tarvitse käyttää! Syntisen hyvää...
Kiva simppeli ohje. Hyvin onnistui.
Otin reseptin talteen käyttöä varten. Nuo vinkit kuiva-aineiden vaihtelemisesta ovat hyvät, niillä saa leipomuksiin vaihtoehtoja
Tämähän menee tottakai kokeiluun.Mitenkäs en ole huomannut jo ennen,kuinka mukava resepti tässä on.Ei niitä grammoja aina viitsi,eikä tarvitse mittailla.Minitkin tykkäävät kovasti marjapiirakoista.
27.11.2016 mallu51
Hello there! Of course, vanilla sugar goes well here too. I'd say you might even use a bit less white sugar if you add vanilla, it's such a sweet flavour. And oranges love chocolate! I would use 40-50 grams of dark chocolate and melt it with the fat, that way I think the cake gets a stronger taste of chocolate than just using cocoa powder. But naturally if you don't have any chocolate laying around, powder does the trick :D
Hello Peltipurkki, Greetings from Australia , Thanks for great recipe ! perhaps one could add Vanilla sugar ? Im going to try it with cocoa powder as well , orange and chocolate go well together , Thanks !
NAM...PEUKKU. Kivan Näköinen ja Erilainen Omenapiirakka. HIENOA😉☺
Ihanaa
Aivan Ihanaa ja juur tästä tykkään kun helppotekoinen ei tarvi vatkata erikseen ja kuohkea pohja (Y) toista kertaa teen ja tällä kertaa kaapissa ei ollut kermaviiliä mut mangorahkaa oli nii n laitoin sitä prk..mango mielestäni sopii hyvin omenan ja muiden hedelmien kanssa. teen seur kerr tästä ohjeesta esim persikkapiirakan siis tosi HYVÄÄ
peukku ! Hyvä resepti
Tanskalainen Mummoni sanoi että Jos on liian vähän sokeria niin hillo homehtuu helpommin !
elegantti annos, iso peukku
Note to self: jos laitat kylmään - ja varsinki jos käytät voita joka jähmettyy kylmässä aikalailla - älä piä pientä ikuisuutta koska sit ku kovettuu liikaa ni viipaleiksi leikatessa lohkeilee kiekot rikki!
Itsellä onnistui kyllä todella hyvin! Tosin muuttelinkin vähän ohjetta. Taikinassa käytin itsekin voita margariinin sijaan, mutta laitoin reilusti vähemmän kuin 300 g, varmaan n. 150 g? Vettä ei mennyt 2 desiä, vaan ennemminkin 1,5 dl, mutta vaivatessa taikinan koostumuksesta jo huomaa milloin vettä ei tarvitse enää lisätä. Täytteestä en tiedä, sillä itse tein ohjeen pohjalta kaksi eri "piirasta", eli taikina puoliksi ja toiseen täytteeksi kaali/porkkana/riisiä-seosta ja toiseen hirvenjauheliha/riisi-seosta. Hyviä tuli, kunhan katsoo kuinka paljon pistää rasvaa ja vettä.
Tosi harmi! Onhan se rasvainen taikina, eikä välttämättä mitenkään helppo käsiteltävä, mutta on tällä meidän perheessä onnistuttu useamman kerran. No, ei ne vaan aina toimi, toivottavasti löytyy jokin toinen resepti joka onnistuu niin maultaan kuin kypsyydeltäänkin!
Ei jatkoon. Poikkesin reseptistä sen verran, että käytin voita margariinin sijasta. Lopputulos oli taikinan osalta täysi fiasko sekä maultaan, että koostumukseltaan (jäi raa'aksi vaikka kuinka kauan paistoi). Täytteet yritettiin syödä, mutta muut heitettiin roskiin. Harmittaa että tähän meni 300 g ihan hyvää voita.
tuli tehtyä ja hyvää oli
Hieno annos peukkua huutaa !
20.12.2015 Bettan
Lisäsin vielä yhden punasipulin ja hyvää tuli. Suosittelen.
Peukku upealle rosollille ! Tykkään tästä.....
09.12.2015 Bettan
Näinkin voi herkutella, tästäkin saa peukun
03.11.2015 Bettan
Ihanaa ! tuoksut tulee tänne meille asti, peukku tulee sinne !
21.09.2015 Bettan
Olet aivan oikeass peltipurkki ! Ihana ohje , ei tässä tarvitse muutella yhtään mitään, tehdään vaan niinkuin reseptissä lukee ja sillä selvä, peukku tuli !
13.09.2015 Bettan
Näin meilläkin tehtäisi tämä herkku, peukku
06.09.2015 Bettan
Nyt en osaa tarjota valmista vastausta. Pieniin annoksiin riittää varmasti yksi, mutta jos jauhoja alkaa olla jo useempi desi niin laittaisin kaksi ja siitä eteenpäin. Kananmuna sitoo ainekset yhteen, mutta jos tekee ihan vaan pieninä annoksina niin ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Varsinkin jos taikinaan käyttää jotain raastetta (omenaa, päärynää, banaani on tahmaisuudessaan oiva kananmunan korvike), joka sitoo myös.