Reseptikommentit

Peukku, kuulostaa suun mukaiselta sopalta!
Risotto?
Kokeiluun! 🧝‍♀️👍
21.11.2020 Aura
Tuli todella hyviä ja maistuvat oikealta leivältä! Korvasin pellavarouheen auringonkukansiemenillä ja cashewpähkinöillä, koska ei löytynyt kaapista muuta. Lisäsin myös karpaloita.
Onko näistä makrotietoja? 😊
"kuivalihan idea on, ettei kypsennetä ..."

Useissa valmiissa jerkyissä kuitenkin tuoteselosteessa kerrotaan, että liha kypsennetään ennen kuivausta - esim. Jack Link's ...

Lienee asia niin, että se "aito" raakana kuivattu on sitkeämpää ja maku vaatii vähän totutteluakin, kuten poron kuivaliha Lapissa. Kypsennetty ja kuivattu on mukavampaa syötävää ja maistuu tutulle hyvälle paistille ... Luultavasti useimpien makuun parempi! Kaupalliset toimijat todennäköisesti pyrkivät tekemään tuotteita joista useimmat tykkäävät, että kauppa käy ... "Aito" viinakin on pontikkaa ja viini kiljua ... 8-)))
18.11.2019 sorrii
Herkkukakku
Eilen tein, joskin hieman omalla twistillä. Oli varmasti parasta mitä olen vähään aikaan keittiössäni saanut aikaan. Olisiko tuohon reseptiin tullut painovirhe? Kalakastike? Olisko kuitenkin kana?
TISKIjASKA 82 RIEHUU TÄÄLLÄ JA SOTKEE TUNNELMAT MUTTA KUKAAN EI TEE MITÄÄN, ON SANAVARASTO ERITTÄIN SUPPEA TÄLLÄ "KOTIKOKILLA" PISSAVEHKEET SUN MUUT ULOSTUKSET VAAN...
08.08.2019 Bettan
Tosi hyviä. Järkyttävä ripuli tästä. En suosittele jos olet herkkä psylliumille. Radioaktiivinen aine saa silmänvalkuaiset loistamaaan pimeässä.
Vielä,Kananmunia ei tarvita,mielestäni tulee paljon parempaa ilman munia
Miksi niin vaikeasti pitää tehdä?tässä: 3l punaista maitoa,kuumenna kiehumispisteeseen,sekota et ei pala pohjaan,HUOM maito palaa nopeesti kiinni kattilaan,siis valvo kokoajan maidon kuumennusta,kun kiehumispisteessä kaada piimä joka vaikka ollut 2vrk. lämpimässä happanemassa,mitä happamempaa piimä on sen maukkaampaa kotijuustosta tulee.anna herottua n.vartin-puoltuntii,kaada seos siivilän läpi ja herat talteen jos haluut,ite oon viemäriin antanut herojen mennä kun en sämpylöitä leivo,mausta tuo juustomassa suolalla makusi mukaan,2tl vuorisuolaa,Helppoa kuin heinän teko .)
Kohta alkaa parsasesonki, sitten pöytä koreeksi.... !!!
26.03.2018 Bettan
Olipas hyvää. Teen toistekkin.
Hieno resepti!!!
Tein vastaavaa puolilla raaka-aineista:

Kurpitsakeitto | Appelsiinista energiaa pimeään syksyyn!
Upea juustokakku, iso peukku
Ihanille täytetyille kesäkurpitsoille mitä isoin peukku !
08.09.2017 Bettan
Peukku-ihanuutta ! Vaikkakin nuo korianterit nyppisinkin suoraan kompostihinkkiin, ruokaronkeliksi kun olen tullut vanhoilla päivilläni !
31.07.2017 Bettan
Ihanaa luksusherkkua, peukku siitä !
meillä on parsa niin tuoretta että ( haetaan melkein suoraan pellosta ) ei sitä tarvitse kuoria lainkaan ja rapsan parsan saa kun sitä keittää korkeintaan 2 minuuttia ! Pieni vihje tässä vaan meiltä parsansyöjiltä pellon reunalta...
09.07.2017 Bettan
Kattila porisemassa.. jännällä oottelen kuin onnistuu :-)
meidän pojat tykkää, peukku ! liikaa tulisuutta helpottaa myös kookoshiutaleet, kokeilkaapas !
Parsaahan tässä odotellaan kuin lehmät kesää.
26.03.2017 mallu51
onpas meidän lempiherkkua keväisin kun tuore parsa ilmestyy. Sitä käsitellään meilläkin ihan samalla lempeällä tavalla kuin ilseR sanoo, ei kuorita eikä keitellä liikaa, parsan syönti käy raakanakin salaateissa ! Iso peukku herkullesi
26.03.2017 Bettan
Näyttääpäs peukkuherkulta ! Tosin meillä ei koskaan kuorita vihreää tuoretta parsaa. Sitä keitetäänkin myös vaan pari minuuttia korkeintaan muuten menee sohjoksi. Parsaa tulee kohta kauppoihin ja tämä herkku menee tekoon
ihana vitamiinipommi tuli granaatista, peukku
04.02.2017 Bettan
Ohhoh, jos vain yhdestä limestä tuli liikaa. Limen kuuluu tässä toki maistua mutta niin kuuluu kaiken muunkin. Olen huomannut, että jos avokadot sattuvat olemaan tosi mauttomia, niin sitten jää lähinnä valkosipulin ja limen maku jäljelle. Parhaaksi olen todennut Lidlin pikkuiset avokadot (joita sitten toki tarvitaankin enemmän kuin isoja).
Ohhoh! Harmin paikka. Varmaan oli tosi tulista käyttämäsi chili, koska olen tehnyt tätä monen monta kertaa ja koskaan se ei ole ollut varsinaisesti tulinen, vain pieni jälkipotku on tullut chilistä. Yleensä käytön chilirouhetta (oiskos ihan pirkka).
En tiedä, teinkö jotain väärin valmistuksessa, mutta lopputulos maistuu lähes pelkästään limeltä... ei siis kovin hyvää
16.10.2016 Bella96
Samaa mieltä Mallun kanssa, chili voi olla oikukasta. Nuorena opin tämän niksin indoneesialaisilta tuttavilta, "ripottele hyppysellinen kookoshiutaleita ruokasi päälle jos se sattuu olemaan liian chili-vahvaa ! " Se tepsii niin ei tarvitse heittää pois koko keitosta ! Periaattesta aloitan chilin käytön aina puolella siitä määrästä mitä resepti sanoo, lisätä voi vaan ei poistaa..... leikkaa vähän ensin sanon myös kampaajalleni., hahhaa.
05.10.2016 Bettan
No olipas harmi,WhiteOyster.
Juuri punaiset chilit ovat niin salaperäisiä,joitakin voi syödä vaikka kokonaisina,jotkut itkettää jo,kun veitsen terästä varovaisesti kokeilee tulisuutta.
Minusta tämä ohje on aika hyvä,itse keitän kyllä kastiketta paljon kauemmin.
05.10.2016 mallu51