Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Voileipäkakku 3

Reseptiä katsottu 26 934 kertaa
20 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
18 palaa Iso Paahtoleipää (vehnä)
6 palaa täysjyvä Paahto
1 iso pötkö maksamakkara
2 maustekurkkua
1 rasia italiansalattia
n 200 g keittokinkkua
1 rasia tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomatti)
notkistamiseen rasvatonta majoneesiä
koristeeksi: minitomatteja, tuorekurkkua, pieniä maustekurkkuja, säilöttyä pers
salatinlehtiä

Ohjeet

Leikkaa leivistä kuoret pois. Pistä tehosekoittimeen maksamakkara ja maustekurkkua, pyöräytä tahnaksi. Leikkaa kinkusta kuutioita tai suikaleita mutta jätä osa kinkkusiivuista koristeeksi. Laita tuorejuutoa kippoon ja lisää siihen vähän majoneesiä notkista ne ja lisää kinkkusuikaleet.

Levitä kelmua työpöydälle ja kastele sitä vähän vedellä (huom. vähän). Laita 6 leipäviipaletta vieri viereen kelmun päälle ja kostuta varsinkin saumakohdat hyvin. Levitä sitten maksa-kurkkutahna pintaan ja toinen kerros leipää päälle, tee samoin että kostutat leipäpalat ja lisää italiansalatti. Sitten voit laittaa vuorostaan monivilja paahtoa rivin ja toimit samoin kostutuksen kanssa ja lisäät kinkkutahnan pintaan, viiminen kerros sitten kanssa kostutetaan ja sen jälkeen kiedotaan koko paketti kelmuun aika tiukalle ja pistetään jääkaapiin kevyt paino päälle, käännä pakettia ainakin kerran, että kostuu tasaiseksi. Saa olla yön yli jääkaapissa.

Ota kelmu pois ja tasoita vielä kakun reunat. Laita laakeaan alustaan kakku ja päällystä pinta tuorejuustolla mikä on vähän ohennettu majoneesillä. Koristele

Ole kuitenkin varovainen kostutuksen kanssa että ei tule liian kostea.

Huom!! kakun voi pakastaa ennen koristelua.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

naija
Itse käytän paljon tavaraa koristelussa, koska silloin siinä on mukana vähän myös salattia. Saavat pitkämatkalaisetkin vatsantäytettä jos ei ole ruokailua.