Osteridippi

10 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

0,75 dl Sokeria
1,25 dl Keitettyä vettä
0,6 dl Soijakastiketta (16,9 %)
0,75 dl Tuoretta limemehua
1 dl Osterikastiketta (7,6 %)
5 Valkosipulinkynttä
7 Thaichiliä pakastimesta
0,2 dl Paahdettua seesamiöljyä

Jaa resepti

Ohje

Neljäs dippi rullille, vietnamilaisnaisen mielestä paras tähän mennessä. Saattaa olla. Aiemmat - habanero nuoc cham, aasialainen dippikastike ja nuoc cham. 

Laitoin riisipaperin sisään jääsalaattia, riisinuudelia, kanan paistileikettä suikaleina (suola), paistettua kananmunaa (kalakastike, mustapippuri, kevätsipuli) ja kurkkutikun.

Käytä myös ruokien viimeistelyssä. Riisi- ja nuudeliannokset saavat lisää virtaa osteridippikastikkeesta, mutta loistaahan tämä muuallakin - makaronilaatikossa ketsupin tilalla, grillilihan päällä, salaatinkastikkeena ja niin edelleen. 

Sisältää reilusti chiliä, mutta iso määrä ja muut maut tasoittavat, joten on sopivaa tavalliselle käyttäjälle. Jos haluat mietoa, laita kaksi medium chiliä. Tai jätä kokonaan pois, on herkkua ilman sitäkin. Ole hereillä osterikastikkeen suhteen, osa suomalaismarkettien tarjonnasta ei kelpaa. 

Puhutaanpa nuoc chamista, ei tässä ole kellään kiire - esität vain kiireistä. Suurin osa sekoittaa ainekset ja dippi onkin jo valmista. Pieni osa kiehauttaa kalakastikkeen, veden ja sokerin, antaa poreilla hetken keskilämmöllä välillä sekoittaen ja jäähdyttää. 

Kannattaa tehdä ensiksi nopeampi. Jos kypsentämättömän kalakastikkeen maku ei miellytä, tee seuraavalla kerralla pehmeämpi versio. 

Hienonsin valkosipulinkynnet veitsellä. Se on ainoa vaihtoehto, älä käytä puristinta. Chileissä on enemmän valinnanvaraa - siivuta renkaiksi tai hienonna. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään