Pankokana

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

300 g Kanan paistileikettä
Suolaa
0,5 dl Vehnäjauhoja
Kananmuna
1,5 dl Pankojauhoja
2 dl Öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Paistileike huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Kanat ison ja vahvan pakastuspussin sisälle, nuiji varovasti tasaisiksi. Siirrä lautaselle ja ja suolaa molemmilta puolilta.

Leivitysainekset omille lautasille. Riko muna haarukalla. Pyöritä leikkeet ensiksi jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa. Palauta ensimmäiselle lautaselle. 

Ota pannu esille - sen pitää olla iso, jotta voit valmistaa koko paketin kerralla. Mittaa öljy pannulle. Laitoin levyn kutoselle ja odotin puolitoista minuuttia. Laskin 4/6:lle ja odotin toiset puolitoista minuuttia. 

Lisäsin proteiinin varovasti öljyyn. Lämpötila vaikutti sopivalta - rasva tirisi, mutta ei roiskunut. Neljä minuuttia puolta kohden. Nostin talouspaperien päälle. 

Jos omistat lämpömittarin, kannattaa tähdätä 170 asteeseen. Tarkkaile leikkeiden väriä - kolme minuuttia puolta kohden saattaa hyvinkin riittää. 

Anna levätä viiden minuutin ajan. Tarjoile kana suolattoman jasmiiniriisin, ohueksi suikaloidun kaalin (suola, tuore sitruunamehu, mustapippuri) ja tonkatsu-kastikkeen seurana. 

Et halua riisiä? Vaihda se paahtoleipään ja tee katsu sando. Leipiä ei paahdeta, sillä kana ja kaali tuovat riittävästi rapeutta. 

Kevyen version saat, kun jätät riisin / leivän pois. Riisuttukin maistuu - saksi pankokanat sopiviksi tikuiksi ja nauti pelkän dipin kanssa. 

Nopea tonkatsu-kastike valmistuu minuutissa - sekoita keskenään 4 rkl ketsuppia, 2 rkl worcesterkastiketta ja 1 rkl osterikastiketta.

Vaihda osterikastike halutessasi soijakastikkeen (2 tl) ja suomalaisen hunajan (1 tl) sekoitukseen. Tonkatsu-kastiketta voi maustaa eteenpäin valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä. 

Moni käyttää tässä filettä, vaikka siinä ei ole mitään järkeä. Paisti on maukkaampaa, mehevämpää ja hieman edullisempaa. Helppo valinta. 

Pieni vinkki loppuun - 0,5 dl vehnäjauhojen joukkoon kannattaa lisätä 5 ml paprikajauhetta. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 6 Onsen kananmuna 10.5.2018
  • 0 0 Seesampaneroidut kanavartaat
  • 2 4 Kasvis-feta-couscouspihvit 17.7.2017
  • 5 8 Selleri-omenakroketit 4.12.2020
  • 2 0 Luuydinlisäke keittoon 29.1.2018
  • 1 2 Rahka-mangoldipihvit 8.10.2016

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään