Argentiinalainen salsa

7 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

235 g Punainen paprika
185 g Vihreä paprika
120 g Tomaatti
115 g Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 dl Mietoa oliiviöljyä
0,5 dl Punaviinietikkaa
2 tl Kuivattua oreganoa
2 tl Chilihiutaleita
1 tl Suolaa

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml.

Pusketaan jälleen kesälisuketta verkon perukoille - taidonnäyte rapeasta salsa criollasta, jonka hapokkuus nostaa mehukkaan grillilihasi seuraavalle tasolle. 

Hienonna sipulit sekä leikkaa tomaatti ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Nyt tehdään kastiketta, ei salaattia. Muista heittää tomaatin nestemäinen sisus mäkeen. Yhdistä kaikki kasvikset isossa rasiassa tai isolla syvällä lautasella.

Mittaa oliiviöljy ja punaviinietikka joukkoon. Viimeistele suolalla, kuivatulla oreganolla sekä chilihiutaleilla. Sekoita tasaiseksi.

Sulje kannella tai kelmulla ja vie jääkaappiin. Tunti riittää, mutta suosittelen kahta. Sekoita puolivälissä, jotta marinointi hoituu tasaisesti. 

Käytä argentiinalaista salsaa chimichurrin tavoin eli grillatun proteiinin viimeistelyssä ja choripánin välissä. Nämä ovat yleisimpiä, kokeile muuallakin. Choripán oma suosikki helppouden ja edullisuuden ansiosta. 

Criolla on parhaimmillaan ensimmäisenä päivänä, sillä rapeus häviää kasviksista nopeasti. Maku pysyy laadukkaana kolmen päivän ajan. 

Tälläkään kertaa en suostunut tekemään perinteistä versiota. Jos haluat lähemmäksi alkuperäistä, vaihda 2 tl chilihiutaleita 1 tl mustapippuriin. 

Mietin pitkään, että laitanko tähän savupaprikajauhetta. Jos haluat lisätä sitä, on 0,5 tl sopiva määrä.

Oma oliiviöljyni jähmettyy aina vuorokauden kohdalla. Sen saa takaisin juoksevaksi, kun antaa olla 20 minuuttia huoneenlämmössä. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään