Kaalikääryleet vähän taas eritavalla

Raaka-aineet

Keräkaalia
Suolaa
Naudanjauhelihaa
Sipulia
Suippopaprikaa ja porkkanoita
Kanamunaa
Persiljaa
Mustapippuria
Kermaa
Voita, sokekeria, vettä
Voita lastuina

Jaa resepti

Ohje

Ota iso kattila mihin kaali mahtuu. Koverra kanta pois. Laita kaali kattilaan lisää suolaa ja vettä sen verran että kaali juuri ja juuri peittyy.

Keitä kaalia sen verran että lehdet alkaa irtoamaan ja pehmenevät. Leikkaa paksuranka ohkaisemmaksi.

Raasta porkkana, pilko paprika ja silppua sipuli. Laita vähän pannulle voita ja lisää nämä pannulle. Sekoittele ja anna vähän pehmetä, lisää rusinat lisää vähän vettä.

Kaada nämä sitten kulhoon ja lisää jauheliha, kanamunat sekä mausteet. Jos tuntuu löysältä lisää vähän vehnäjauhoa.

Laita kaalinlehti ja noin kukkurallinen ruoka,usikallinen täytettä kaalilehden tyvipuolelle, kääri tiukka paketti ja laita vuokaan, etene niin että vuoka on täys ja kääryleet tiiviisti vieräkkäin.

Ja nyt se oudoin kohta. Laita kuivalle paistinpannulle sokeria ja anna  sulaa ja ruskistua (älä polta) , lisää voi sekoittele sitten lisää vettä ja sekoita. Anna kiehua että muuttuu toffeemaiseksi, lisää sitten kerma. Tämä saa olla aika löysää. 

 Kaada sitten kääryleiden päälle  saa olla aika reilusti. Pistä voinokareita kääryleiden päälle. Peitä vuoka vaikka foliolla ja lata uuniin jossa on asteita 180 . Tarksta noi tunnin kuluttua ja valele kääryleitä  jos nestettä on vähän lisää  kermaa. Ota folio pois ja jatka paistmista noin tunti.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Täältä en nyt löytänyt siirappia, niimpä päätyin tänän kinuskiin. Oli muuten tosi hyvää. Tiedän kyllä että täällä on siirappia mutta nyt ei vain osunut silmään ja piti tehdä ilman. Aina tulee yllätyksiä ja tämä natsas kaikkien makuun. :o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään