Munkki erinlainen

8 annosta

Raaka-aineet

2 dl appelsiinimehua
n 40 g voita
n1½ dl vehnäjauhoja (tämä määrä riippuu paljolti jauhoista)
2 kanamunaa
1 tl vaniljasokeria
keittämiseen öljyä
täytteet, lisukkeet
tuoreita vadelmia ja vadelmakastiketta
vaniljajäätelöä, tomusokeria

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin tuulihattutaikina:

Kaada teräskattilaan appelsiinimehu anna kiehahtaa ja lisää voi sekoita niin että sulaa. Lisää jauhot kerralla voimakkaasti sekoittaen, sekoita niin kauan kun irtoo kattilan reunoilta. Anna jäähtyä hetken. Lisää sitten kanamunat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti niin että tulee kiiltävä taikina ja sitten lisää toinen kanamuna ja vatkaat taas voimakkaasti niin että tulee ilmavan kuohkea. (tämä on tärkeää jotta tulee kuohkeita ja ilmavia) Lisää lopuksi vaniljasokeri. 

Kaada öljy kattilaan tai pataan ja kuumenna kuumaksi (älä kuitenkaan kiehumiseen asti). sopivan kuuma öljy nostaa melko heti munkin pintaan. Näin munkki ei ime itseensä öljyä).

Nosta taikinaa kahdella öljytyllä luskikalla öljyyn ja anna munkkien tulla kauniin ruskeiksi, varoo polttamasta. Nosta reikäkauhalla talouspaperilla vuorattuun vuokaan että liika öljy imeytyy siihen.

 

Voit täyttää munkit vadelmilla ja vadelmakastikkeella. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa ja sihtaa päälle vähän tomusokeria

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 4 Täytetty Munkki Jäätelöpallolla
  • 19 7 Paksu mustikkapiirakka
  • 6 9 Rusinainen Bostonpulla
  • 2 1 Erinlainen makaroonilaatikko
  • 3 5 Munkki / Pufferkes / Oliebollen
  • 2 1 Valkosipuli-basilikavoi

Kommentit

naija
Onnistuminen riippuu siitä että taikina on ilmavaa niin että voi jopa pursoittaa. Muuten siitä tulee painavia kittimunkkeja. Hyviä ovat ja vaihtelua.;o))

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään