1 533
1 533

Rommi-kirsikkakakku aikuiseen makuun

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1 pkt sokeroituja kirsikoita
3/4 dl rommia
200 g voita
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 kpl munaa
4 dl karkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

Jaa resepti

Ohje

Rommi-kirsikkakakku aikuisille

Olen leiponut yli  50 vuotta. Tämä rommi-kirsikkakakku on yksi mehevimmistä, rommeineen vain aikuisille. Lapsille tarjottavaan kakkuun rommi  korvataan appelsiinimehulla.

 

Vinkkejä alkuun:

Jos haluat kirsikoiden asettuvan kuvan kakkua tasaisemmin taikinaan,  sekoita jauhot kirsikoiden ja manteleiden joukkoon ja lisää rommia suoraan  taikinaan vain pari ruokalusikallista. Jos kirsikoiden  pohjaan valuminen ei haittaa, liota ne  rommissa vaikka yön yli.  Mikäli tarjoat kakkua lapselle, vaihda rommi appelsiinimehuun ja vähennä määrä alle puoleen desiin, lisää se taikinaan, kirsikat ja mantelit jauhoihin sekoitettuna  

 

Tee näin:

Ota kaikki aineet huoneenlämpöön pari tuntia ennen taikinan valmistusta ja mittaa ne valmiiksi. Puolita kirsikat, rouhi mantelit karkeasti. Laita molemmat mukiin, kaada rommi päälle. Jätä odottamaan taikinaa.   

Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen (kiertoilma). Sekoita jauhot keskenään,  vaahdota voi ja sokerit,  lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. 

Kääntele jauhot joukkoon vuorotellen kerman kanssa.  Lisää kirsikat ja mantelit rommeineen. Sekoita säästeliäästi ja kaada vuokaan.

Paista, kunnes kakku tuntuu sormella keskeltä painettaessa kypsältä ja se on hieman irronnut reunasta. Kuvan kakku paistui 45 minuutissa.   

Raitoihin  sekoita 1-2 tl rommia reiluun  1/2 desiin pölysokeria ja valuta raidoiksi jäähtyneen kakun päälle. Lasten kakkuun korvaa rommi esim. appelsiinimehulla.   

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Romanovin mansikat lastenkin makuun
  • 84 8 Bolognesekastike Seijan makuun
  • 1 0 Nuudelit aikuiseen makuun
  • 78 7 Jauhelihapiiras karppaajan makuun
  • 44 28 Sienisalaatti Jurin makuun
  • 8 5 GraaviKirjolohta meidän makuun

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään