4 107
4 107

Omena-pihlajanmarjamehu

2 - 3 h

Raaka-aineet

2,1 kg omenia
1,6 kg pihlajanmarjoja
0,9 kg sokeria
12 g sitruunahappoa

Jaa resepti

Ohje

Irrota pihlajanmarjat tertuista. Poista pilaantuneet marjat ja roskat. Älä kuori omenoita. Siemenkotia ei myöskään tarvitse poistaa. Lohko omenat 4-6 osaan. Lisää mehumaijan pohjalle reilusti vettä. Lisää mehumaijan siiviläosaan kerroksittain omenalohkot, pihlajanmarjat, sokeri ja sitruunahappo (apteekit myyvät). Tämä satsi mahtuu 8 litran mehumaijaan.

Rakenna mehumaija ja kiehuta sitä täydellä teholla noin 10 minuuttia ja sen jälkeen noin 6-7/9 -teholla loppuun asti. Valuta noin 20 minuuttiin kuluessa syntynyt mehu metalliseen astiaan ja kaada se takaisin siiviläosaan massan päälle. Tämä on tärkeää jatkon kannalta, jotta letku desinfioituu, sitruunahappo sekoittuu ja mehu irtoaa paremmin.

Sekoita massa yhden kerran kevyesti. Desinfioi pullot ja korkit tässä välissä pesemällä, huuhtelemalla ja esim. kaatamalla niihin kuumaa vettä vedenkeittimestä täyteen asti.

Noin 40 minuutin kuluttua voit pullottaa ensimmäisen pullon. Huomio! Valuta mehu edellä mainittuun metalliastiaan ja kaada se takaisin siiviläosaan aina noin 5 minuuttia ennen pullotusta. Toisin sanoen kierrätä mehua mehumaijan läpi, jotta saat tasaisempaa laatua.

Voit välillä hieman sekoittaa massaa, mutta älä sekoita liikaa, jotta mehu pysyy kirkkaana.

Tällä reseptillä saat reilut 2 litraa kirkasta, paksua ja makeaa "likööriä" juhlahetkiin. Sen verran mielenkiintoinen makuelämys tämä yhdistelmä on, että se herättää huomiota myös paremmissa piireissä. Arkena tästä saat janojuomaa laimentamalla 1 osaan mehua ja 3 osaan vettä.

Inspiraationa käytin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/omena-pihlajanmarjamehu

***

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 7 Ketun hyvä likööri
  • 1 0 Pihlajanmarjalikööri
  • 7 9 Pihlajanmarjahillo ( 12.9.08)
  • 2 1 Pihlajanmarja chutney
  • 0 0 Pihlajanmarjapuuro By Ezzi
  • 14 9 Muorin sitruunajuoma

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään