Bataatti-kanajauheliha keitto

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

400 G Peruna keittojuurekset
350 G Kanajauheliha
400 G Bataattisose
2 Dl Vettä
Mausteet
0,5 Dl Sipulipussista tai pilkottua sipulia
1,5 Tl Kurkuma (jauhettu)
1 Kpl Liha tai kanaliemikuutio
Keiton valmistuttua
1 Prk Ananaspaloja (n. 200g)

Jaa resepti

Ohje

Helppo ja nopeavalmisteiden maukas bataatti-kanajauheliha keitto. Nopea valmistuminen tosin edellyttää, että peruna keittopussi löytyy kaupan pakastealtaasta. Esim. Pirkka tuotteena sitä on Apetit on myös hyvä.

(Toki voit itsekkin pilkkoa perunoita n. 7-8 kpl ja porkkanaa n. 12 siivua. Purjoa joukkoon ja lanttua pilkottuna. Nämä lisäävät työosuuden määrää.)

Ensimmäisenä paista kanajauheliha. Levy kutoselle  Laita kypsäksi paistuttua perään välittömästi bataattisosepussi 400 g tai vastaavasti itse soseutettua sama määrä. Sekoita hyvin kanajauhelihan kanssa keittokattilassa ja lämmitä hetki.

Tuon jälkeen lisää seokseen perunakeittojuurespussi ja päälle vesi. (Vettä saa olla enemmän kuin ohjeessa jos haluaa löysempää keittoa. 2dl on silti ihan ok, koska bataattisosepussi tuo oman lisänsä keittoon). Sekoita hyvin ja lisää nyt kaikki mausteet joukkoon.

Jätä keittymään n. 20 minuuttia. (Poikkeuksena - omista perunoista ja juureksista. Keittoaika 30-35 minuuttia). Muista välillä hämmentää. Levy saa olla nelosella tämän vaiheen! Lopuksi sekoita keittoa vielä hyvin ja tarkista maku ja kypsyys maistamalla.

Täydellisen kasvisvaihtoehdon saa korvaamalla kanajauhelihan härkiksellä, kasvisproteiinijauhiksella tai muulla vege "jauhelihalla". Saa itse kokeilla mikä toimii parhaiten, koska vaihtoehtoja on monia

Päälle ananaspaloja ja muuta kuten leipäpaloja oman maun mukaan. Ruisleivän kanssa toimii !

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Gulassi keitto
  • 0 0 Vauvan keitto (8kk) muunneltava versio
  • 2 4 Salaisuuksien keitto
  • 15 14 Bortsch- keitto kiovalaiseen tapaan
  • 8 0 Siskonmakkara-chorizo keitto
  • 1 1 Neljän kaalin keitto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään