Puolukka riisipuuro 2 annosta

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 dl puuroriisiä
1,5 dl puolukoita
1,5-2 dl vettä
4 dl maitoa
1 tl suolaa
0,70 dl sokeria

Jaa resepti

Ohje

Ensin sekoitetaan puolukat ja puolet maidon määrästä sauvasekoittimella tai suoraan blenderillä. Jätetään puolukkasurvos odottamaan hetkeään.

- Aloitetaan puuronteko. Vesi kattilaan ja levy kutoselle. Kunnes on lähellä kiehumispistettä lisätään puuroriisi (tai allergisille gluteeniton vaihtoehto esim. Risella). Sekoitetaan riisiä minuutin ajan huolellisesti ja annetaan olla n. 4 minuuttia kiehumassa. Lasketaan sitten levyntehoa 4 asentoon.

- Lisätään tässä vaiheessa "puolukkamaito" seokseen. Sekoitetaan hieman ja perään loput maitoa. Nyt on sitten puuron pisin keittoaika edessä. Kun on kulunut n. 5 minuuttia lisätään sokeri puuron sekaan.

-- Tämän jälkeen vielä n. 20-25 minuutin valmistuminen kattilassa. Kokoajan on välillä hyvä sekoittaa. Levy voi olla 3 teholla koko tuon ajan. Toki jos haluaa hauduttaa vähän pidempään myös 40 minuuttia on sopiva, mutta ei paljon sen pidempää.

Kun on valmista maistettavaksi lautaselle päästyään. Tuttua ja turvallista kanelia ja sokeria voi lisätä myös hyvin tämän puuron päälle. Ja tilkkanen maitoa. Kokeiltu on myös ananasmurskaa syöntivaiheessa ja se toimii. Jokainen oman makunsa mukaan! Suurempia annoksia esim. n. 4-5 annosta kun kaikki raaka-ainemäärät tuplataan.

Vegaanista versiota voi kokeilla jollain kasvismaitotuotteella ihan valmistusvaiheista lähtien.

Puuron valmistumisen annosmäärä voi olla 2-3 riippuen laitatko sen jälkiruokakulhoon vai jälkiruokalautaselle. Sopivissa kulhoissa voi olla kolmellekkin. Mutta pienillä lautasilla kahdelle sopiva annostelu. Ei muutakuin "kokkeilemaan" pohjanmaanmurretta alias kokeilemaan ! Tai siis kokkailemaan !

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään