7 190
7 190

Antilooppi Konjakki-TorvisieniKastikkeella

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 pkt antiloopin pihvejä 2 kpl pakaste
mustapippuria myllystä
suolaa
Kastike:
2 dl ruokakermaa
mustatorvisieniä
2 rkl konjakkia
½ sipulia
1 valkosipulinkynsi
voita ja öljyä paistamiseen
muusi:
4-5 perunaa
½ sipulia
1 valkosipulinkynsi
lämmitettyä maitoa
voita
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Kuori ensin perunat ja sipulit. Laita perunat kiehumaan puolikkaan sipulin ja valkosipulinkynnen kanssa. Pilko toinen sipulinpuolikas ja valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi. Laita ne voihin kuullottumaan, älä ruskista. Silppua muutama tovisieni ja lisää pannulle tai jos käytät kuivattua, laita reilu ruokalusikallinen sienirouhetta likoomaan pieneen määrään ruokakermaa jo vähän aiemmin. Pyörittele sipuli-sienisilppua hetki ja lisää noin puolet kermapurkista, mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella konjakkia. Maista. Jos käytät kuivattua sientä, lisää sipulisilppuun kerma, jossa sienirouhe likoaa. Jätä pannu ja laita levy ykköselle.

Siirry tekemään muusi. Kaada vesi pois ja muusaa perunat ja sipulit. Lisää lämmitettyä maitoa sen verran, että saat sopivan tuntuista muusia, mausta nokareella voita ja suolalla.

Seuraavaksi paista pihvit kuumalla pannulla voi-öljy seoksessa, nosta pois ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada pannulle desi vettä ja sekoittele pannusta maut pois, kaada neste sienikastikepannuun. Nosta sienikastike pannu kuumalle levylle ja sekoita lihapannun neste sekaisin kastikkeeseen. Lisää kermaa tarpeenmukaan, maista. Tee annokset silläaikaa kun kastike pulpahtelee. Kaada kastike viimeiseksi. Kaiken pitäisi olla kuumaa, sit vaan syömään!

Tarjosin lisänä pari minuuttia keitettyjä babyporkkanoita, jotka unohtuivat lautaselta sekä aika miedossa lämmössä friteerattua persiljaa. Tämä persilja oli hiukan liian kuumassa öljyssä, pitäisi olla melkein tuoreen näköinen. Lautasella myös Aronia-Omena hilloa, sopi hyvin pihvin mukaan!

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Mustatorvisienimunakas rulla
  • 3 4 BiisoniPihvi, salaattia, ranskalaiset
  • 3 0 Pieni mustatorvisienikeitto
  • 1 1 Sienimuhennos mustatorvisieni/tatteja
  • 2 4 Nakkivuoka
  • 2 5 Hirvi-kanttarellistroganoff

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään