Tanelin juustoinen kastike

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

300 g kanaa
150-200 g katkarapua
1 prk koskenlaskija cheddar ruoka/dippi
200 g pinaatti
Fiiliksen mukaan soijakastike, voi, maito, mustapippuri, ahjo, aura

Jaa resepti

Ohje

 

Aloita kastikkeen valmistus laittamalla pannulle reippaasti voita. Tämän jälkeen levy kutoselle tai ysille mikä se maksimi nyt sitten onkaan. Voin sulamisen jälkeen kanapaketti paistumaan. Kanan kypsymisen jälkeen pannuun niin paljon pinaattia kuin mahtuu. Ostamastani 250g pussista ihan kaikki ei mennyt kun pannu on liian pieni. Pinaatti pienenee paistuessaan noin 1/10 osaan alkuperäisestä lehtikoosta, joten tässä vaiheessa ei tarvitse huolestua. Pinaatti on tärkeä aines sen vuoksi että se tuo ruokaan vihreää väriä ja siten sosiaaliseen mediaan voi ottaa kuvan terveellisestä ruuasta.

 

Pinaatin paistumisen jälkeen jäisiä rapuja sulamaan ja paistumaan sekaan. En ihan koko 200 gramman pussia kipannut, jotta pakastepizzojen päällekkin jää käytettäväksi. Lisäksi soijakastiketta suolaa tuomaan, mustapippuria suoraan myllystä koska siinä on sitä ruuan laiton meininkiä ja ahjolla pieni potku.

 

Seuraavaksi ruokaan lisätään paras ainesosa eli Koskenlaskijan cheddar ruoka/dippi valmiste. Tämä on niin herkullista, että sitä voisi lusikoida suoraan suuhunkin. Myös hieman voita ja maitoa. Voi käyttää myös ruokakertaa voi/maito yhdistelmän sijaan jos sellaista on kaapissa. Tämä hämmennellään muiden mausteiden sekaan ja kiehautettaan. Sitten haudutellaan pienemmällä lämmöllä. Päälle sekaan hautumaan aurajuustoa.

 

Tästä setistä ruokaa tulee 3-4 syömiskerraksi. Ruuan voi pakata annosrasioihin tulevia työpäiviä varten, ellei vielä ole yyteitten takia joutunut lomautetuksi. Hintaa tällä on reilut 14 euroa. (noin 50 vessapaperirullaa)

 

Annoskuvaa varten kiehautin lisukkeeksi rainbowin nuudelipussin(en suosittele). Parempia lisukkeitakin on kuten pottumuusi tai joku muu pasta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 2 Tanelin makaroonilaatikko
  • 21 6 Pehmeän juustoinen sienikeitto
  • 4 0 Juustoinen perunalihalaatikko
  • 8 0 Tanelin premium aasia-annos
  • 7 2 Juustoinen jauhelihapasta
  • 2 0 Juustoinen makkarakastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään