10 310
10 310

Amerikkalainen omenapiiras 15.09.08

12 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g margariinia (sunnuntai laktoositon)
½ dl kylmää vettä
Täyte:
1 kg hapahkoja omenia
½ sitruunan mehu ( noin½dl)
dl sokeria
rkl vehnäjauhoja
tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
25 g margariina (sunnuntai laktoositon)

Jaa resepti

Ohje

1. Mittaa jauhot, sokeri ja kylmä margariini monitoimikoneeseen. Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

2. Kuori omenat ja poista siemekodat. Kuori ne ja mausta sitruunan mehulla. Sekoita sokeri, jauhot, kaneli, ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita seos omenien joukkoon.

3. kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, halkaisijaltaan 33 cm. Nosta taikinalevy kaulimenavulla piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm) reuna saa ulottua noin ½ cm piirakkavuoan reunan yli. (Älä painele taikinaa tiukasti kiinni reunoihin) Levitä täyte vuokaan ja leivitä täytteen päälle muutama voinokare)

4. Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Käännä kansilevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin, jolloin reunasta tulee tasainen, jos haluat piirakasta korkeareunaisen, painele se vielä sormin pohjalevyn ja reunan kanssa aaltoilevaksi.Pistele piirakan pinta haarukalla. Paista. 200-asteisen uunin alimalla tasolla noin 35 min. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kanelilla ja vanilliinisokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 35 17 Mummo Ankan omenapiiras
  • 4 3 Amerikkalainen omenapiiras
  • 0 0 Apple pie, omenapiiras amerikkalaisittain
  • 0 2 Sipulipiirakka 15.09.08
  • 1 1 Sitruunainen omenapiiras
  • 1 1 Makoisa omenapiiras

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään