19 106
19 106

Papupata

Raaka-aineet

400 g papusekoitusta (punaisia ja mustia kidneypapuja,
mustasilmä-, pinto- ja flageoletpapuja)
½ l vettä
½ tl suolaa
2 pientä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 pientä porkkanaa raasteena
2-3 tomaattia
2 rkl öljyä tai margariiniä
2 rkl soijakastiketta
1½ -2 rkl thai sweet chili sauce -kastiketta
1/3 tl chilijauhetta
3/4 tl paprikajauhetta
400-500 g tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa

Jaa resepti

Ohje

1. Valmista pavut pakkauksen ohjeiden mukaan: Huuhtele pavut ja turvota vedessä jääkaapissa yön yli. Huuhtele pavut ja keitä niitä 15 minuuttia. Vaihda keitinveden tilalle raikasta vettä ja hauduta miedolla lämmöllä 1½- 2 tuntia kunnes pavut ovat pehmenneet. Valuta pavut siivilässä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna rasva paistinpannussa ja pehmennä siinä sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Lisää mausteet.

4. Yhdistä kattilassa pavut, kasvikset ja paloitellut tomaatit. Lisää joukkoon tomaattipyre ja ruokakerma. Hauduta ruokaa noin 10 minuuttia vähäisellä lämmöllä ja tarkista samalla maku.

Pavut saadaan helposti sulaviksi, kun niitä liotetaan pakkauksen ohjeen mukaan 8-12 tuntia ja keitetään sen jälkeen puhtaassa vähässä vedessä kypsiksi. Suola ja happamat ainekset kuten tomaatti lisätään keittämisen loppuvaiheessa, koska ne hidastavat kypsymistä. Keittoajat vaihtelevat ja siksi jokaisesta pakkauksesta on luettava tarkkaan liotus- ja keitto-ohje ja myös noudatettava sitä. Papuja kannattaa keittää keralla kaksinkertainen annos ja pakastaa seuraavaa käyttöä varten. (Aura Liimatainen: Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Ville K.
Tehty niista aineista, mita kaapista sattui loytymaan. Oli mielestani niin hyvaa, etta tein viikon sisalla toistamiseen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään