3 537
3 537

Kinuskimunkit

Raaka-aineet

3 dl maitoa
1 dl sokeria
1-2 tl suolaa
1 rkl kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
2 tl kardemummaa
rypsi tai jotain muuta öljyä ei öliviöljyä eikä muitakaan mausteisia öljyjä
banania tai mitä kaapista löytyy
Kuorrutus:
2 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl voita

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä maito n 42 asteiseksi, lisää sokeri ja kaardemumma. Sekoita kuivahiiva ensin pieneen vehnäjauhomäärään ja lisää maitoseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää vähän voita. taas vähän jauhoja johon on suola sekoitettu. Sitten alat lisämään jauhoja vähissä erissä ja alusta voin kanssa pehmeä taikina. Jos tuntuu liian löysältä niin lisää sitte jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna kohota ainakin ½ tuntia.

Kumoa taikina työpöydälle ja kauli levy. Tee juomalasilla tai vastaavalla kuva taikinaan puoleenväliin taikinaan. Leikkaa bananista pala ympyrän keskellä tai mitä haluat laitta esim pehmeä toffee. Vedä toinen kaulittu puolikas päälle peitoksi.  Ota taas juomalasi ja nyt  tähtää juomalasi suunilleen siihen samaan kohtaan missä on banaaninpala, paina ihan pohjaan asti että irtoaa . Tarkista että saumat ovat kiinni. Anna hetki kohota. Lämmitä öljy ja tee testi onko öljy tarpeaksi kuumaa. Laiita sitten varovasti munkki kattilaan , Älä laita monta munkkia kerralla n 4 on hyvä (tai riippuu tietysti kattilan koosta).

Ylenensä munkki kääntyy itsekseen kun on kypsä mutta jos ei käänny niin auta vähän. Paista kauniin väriseksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperinpäälle että ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.

Ota kattila ja kaada kerma sekä sokerit ja hämmennä että sokeri sulaa. Keitä seosta, saa kuplia kunnolla mutta muista sekoitella että ei pala. Minä keitin n 15 min ja tuli juuri sopivaa. Jos tulee liian sakeaa niin on vaikeuksia laittaa munkin päälle. Lisää loppuvaiheessa voi ja sekoita että tulee kiiltäväksi.

Anna kinuskin vähän jäähtyä ja sitten dippaat munkin päällisen sinne. Voit koristella pinnan mielesi mukaan. Miunulla ei ollut muuta kun kiviä muistuttavia suklaakarkkeja.

Hyvin maistui kaikille. Minä vien aina kaardemummaa turkkiin kun en ole sitä löytänyt mistään eikä paikalliset tiedä mitä se on. Voihan olla että sitä löytyisi jostain suomalaisten pitämistä kaupoista mutta en ole itse niissä käynnyt.

T

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 3 Kaakkaolettuja turkin malliin
  • 6 1 Suolainen pannari
  • 28 0 Suklainen riisisuklaa
  • 0 0 Täytetyt Tapasit
  • 1 2 Pizzzan kaukainensukulainen Rievästä
  • 6 2 Täydelliset korvapuustit

Kommentit

naija
Nämä munkit syötiin jo vappuna mutta ei suomessa. ;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään