Nutellapulla

12 annosta

Raaka-aineet

8 g kuivahiivaa
2,5 dl lämmintä (täys)maitoa
100 g sokeria
75 g PEHMEÄÄ voita
ripaus suolaa
2 kananmunaa
500 g vehnäjauhoja
Väliin
Nutellaa
Kuorrute
50 g PEHMEÄÄ voita
50 g Nutellaa
100-130 g tomusokeria
100 g tuorejuustoa

Jaa resepti

Ohje

Ota voit hyvissä ajoin pehmenemään huoneenlämpöön.

Sekoita hiiva lämpimähköön maitoon.

Vatkaa muut pullan ainekset (pehmeä voi, sokeri, munat ja jauhot) sekaisin esim. yleiskoneessa, kunnes seos on murumaista.  Lisää joukkoon maito ja anna vatkautua(taikinakoukku koneessa tai alusta käsin) kunnes taikina on koostumukseltaan hyvää ja alustunut tarpeeksi.  Lisää hieman jauhoja jos tarpeen.  Kohota lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Jauhota työtaso hyvin ja kaulitse taikinasta suorakulmio. (Noin 40x30cm).  Levitä taikinan päälle Nutellaa reilusti.  Rullaa taikinasta pötkö ja leikkaa pötköstä noin 3-4 cm paloja.  Nosta palat rullapuoli ylöspäin voideltuun/leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kohota 30 minuuttia. Paista 180-asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Pullien ollessa uunissa, valmista kuorrute:

Vatkaa kaikki täytteen ainekset sekaisin. Lisää kuorrutus uunista otettujen pullien päälle, annostele runsaasti. Anna hieman jäähtyä ja nautiskele!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 #Suklaamuffinit (+nutella)
  • 3 0 Nutellakakkuset (whoopie pies)
  • 4 2 Kanelikierteet kuorrutuksella (cinnabons)
  • 14 4 Nutellakakku
  • 6 1 Nutella-kuppikakkuset
  • 6 0 Nutella-juustokakku

Kommentit

aromaticum
Rakastan tuoretta pullaa ja uusin suosikkini onkin amerikkalaislähtöinen cinnabon eli kanelipuusti tuorejuustokuorrutuksella. Valehtelematta tuoreeltaan syötyny se on parasta mitä olen maistanut ja olemmekin jääneet niihin täysin koukkuun. Eli leivoskelen cinnabonseja melko säännöllisesti. Yhdistin tällä kertaa näihin toisen suuren rakkauteni eli Nutellan ja lopputulos on pyörryttävän hyvä. Kerrassaan myhisin tyytyväisyyttäni kun upotin hampaani lämpimään Nutellaboniin. Nämä todellakin on mun juttuni! Ps. Meillä ei ollut kotona kananmunia ja päätin leipoa nämä tällä kertaa ilman, korvasin ne muutamalla isolla ruokalusikallisella kaurajogurttia. Pullista ei munattomuutta huomannut ollenkaan, joten siis kananmunat eivät ole pakollisia, minkä kaikki kananmuna-allergikot varmasti jo tietävätkin :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään