Mustapapupihvit

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

230 g mustapapuja
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
0,5-1 dl cheddar-raastetta
2 tl Taco spice mix (Urtekram tms)
1 tl mustapippuria
2 rkl voita paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Huuhtele suolaveteen säilötyt mustapavut ja kaada ne kulhoon. Papuja ei tarvitse valuttaa aivan kuiviksi, niissä saa olla hiukan vettä mukana. Lisää kananmunat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet ja sekoittele puuhaarukalla tai sähkövatkaimella kevyesti. Papuja ei tarvitse murskata, mutta taikinasta tulee tasaisempi, jos osa niistä hajoaa. 

Laita paistinpannu kuumenemaan ja voita pannulle. Asettele mustapaputaikinaa kuumalle pannulle runsaan ruokalusikallisen kasoiksi ja ruskista kauniinväriseksi täydellä lämmöllä. Käännä pihvit ja ruskista toinen puoli. Alenna lämpöä ja jätä pihvit pannulle kannen alle, jotta ne kypsyvät sisältä kokonaan, yhteensä paistoon menee noin 10 minuuttia ja ohjeesta tulee kymmenkunta pientä pihviä, jotka juuri ja juuri mahtuvat kerrallaan tavalliselle paistinpannulle.

Hyvää basmatiriisin tai perunan ja puolukkahillon kanssa. Kypsymisen aikana pihvien päälle voi lisätä ripauksen suolaa ja korianterinlehtiä. Valmiin pihvin päälle somisteeksi lisää korianteria.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Spicy Balls Spagetti
  • 35 18 Nachot Nautiskeluun
  • 1 0 Vanilja-lakritsi jäätelö
  • 2 3 Tex Mex jauhelihapasteijat
  • 2 0 Texmex-lihapullat aurajuustotäytteellä
  • 1 1 Makaronilaatikko Taco maustettu, nopea!

Kommentit

veggiefamilyfood
Tein perheelle lihapullia ja halusin itselleni lakto-ovovegetaarisen vaihtoehdon. En yhtäkkiä googlettamalla löytänyt ohjetta mustapapupihveille, joten keksin sen itse. Maistui myös lihansyöjille. Nopea valmistaa perunoiden jo ollessa kattilassa, jos vain kaapista sattuu löytymään Pirkka mustapapuja suolaliemessä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään