Cronitsit 15.1.2018

Reseptiä katsottu 1 261 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2/3 pak Hiiva
1,2 dl Lämmintä vettä (n 40 asteista)
1 tl Suolaa
2,5 rkl Sokeria
1,2 dl Maitoa (tai kookosmaitoa)
2 rkl Voita sulana
1 tl Vanilja uutetta
1 Kananmuna
1/8 tl Muskottipähkinää
n 450 g Vehnäjauhoja
n 180 g Pehmeä voi

Ohjeet

Löysin ohjeen jossa voin "upottaminen" taikinaan on hyvän kikan vuoksi harrastelijallekin mahdollista......

 

-Sekoita hiiva lämpimään veteen. Lisää muut aineet (ei jauhoja ei isompaa voi annosta) ja sekoita. Laita jauhoja kulhoon juuri sen verran, että taikinaa saa muokattua (tarttuu vielä käsiin jos vaivaa). Älä alusta taikinaa kuten pullaa tehdessä vaan ainostaan sekoita aineen max 3 min.

-Laita taikina jääkaappiin n 20 min. Taikinan jäähtyessä tee voista notkeaa kuin puuro. Itse laitoin palan mahdollisimman lämpimään jotta se juuri ja juuri ei lähde sulamaan. Sekoita se tasaiseksi.

-Kun otat taikinan jääkaapista kauli se suorakaiteen muotoiseksi ja laita keskimmäiseen kolmannekseen puolet voista. Käännä laitimmainen kolmannes voi alueen päälle. Laita loppu voi päälle ja lopuksi käännä viimeinen kolmannes voi alueen päälle. (Taikinaa ei siis leikata paloihin. Jaat sen vaan mielessäsi). Kun voit on taikinan sisällä niin venytä hieman päällimmäisiä taikinaa reunojen yli. Taita sen verran että kaikki voi on sisällä. Laita jääkaappiin 20 min.

-Ota viileä taikina jääkaapista ja kauli taas alkuperäiseen muotoon ja kokoon. Taita taas kuten edellisessä kolmanneksen kokoiseksi. Laita jääkaappiin. Kun 20 min on kulunut toista kaulinta ja taittelu. Toista vielä kerran. Nyt laita jääkaappiin 2 tunniksi.

Todella moninverroin helpompi tapa tehdä taikina johon voi pitää kaulia sisään. Perinteinen tapahan on kaulita kylmä voi taikinaan. Tässä tuo taikinan väli viilentäminen vähentää taikinan lämpötila eroa voihin nähden ja voi jäykistyy hitaasti jolloin sulautuu taikinaan ihan sovinnolla.

Kopioin ohjeen ulkolaisesta sivustolta mistä voit nähdä vielä videon. http://allrecipes.com/video/3928/how-to-make-cronuts-part-i/?internalSource=picture_play&referringId=234424&referringContentType=recipe

 

 


Kommentit

Kodin hengetär

Pullantuoksuisia reseptejä ruoanlaitosta ja leipomisesta nauttivalle.

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>