Todella helppo pikkelssi

Raaka-aineet

1 kpl Pieni Kiinankaali
1 kpl Kurkku
1 kpl Iso Punasipuli
Mausteliemi
2 dl Valkoviinietikka
1,5 dl Omanaviinietikka
1,75 dl Vettä
1,5 rkl Merisuolaa
1,5 rkl Sokeria
1 tl Tilliä
1 tl Chilijauhetta

Jaa resepti

Ohje

  1. Sekoita mausteliemen aineet keskenään. Ja kaada se ilmatiiviiseen lasipurkkiin, niin että sitä on noin 2/3 purkista.
  2. Poista kiinankaalin kanta, halkaise se pitkittäissuunnassa kahtia ja leikkaa noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. 
  3. Anna sokerin ja suolan sulaa maustelimessä, jonka jälkeen voit sulloa leikkaamasi kaalin, kurkun ja punasipulin lasipurkkiin.
  4. Nauti.

Kotitekoinen pikkelsi on erittäin hyvää esimerkiksi vaalean leivän päällä, sellaisenaan ruoan lisukkeena tai vaikka keittoihin lisättynä. Pikkelsi säilyy hyvänä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa jonkun 2 kuukautta! Voit pikkelöidä vaikka mitä, kuten juuri sipuleita, porkkanoita, paprikoita, chiliä, kurkkuja, kaaleja, maissia... Tämä lista on loputon. Kaikki punaisen väriset juurekset, kasvikset ja muut tulisi pikkelöidä erikseen, koska ne värjäävät kaiken muunkin punasävyiseksi. Värillä ei ollut minulle niin suurta merkitystä tässä tapauksessa joten laiton punasipulit reilusti sekaan. Pikkelssin voi myös maustaa itse vaikka esim erilaisilla pippureilla, yrteillä tai esim chilillä. Tästä ohjeesta voi esim hyvin jättää tillin ja chilin pois jos näin haluaa ja silti loistavan lopputuloksen.

Pikkelsi on syötävää oikeastaan heti, mutta on tällöin aika rapsakkaa. (söin silti ja tykkäsin) Pikkelsin maku alkaa taipumaan ja kasvikset alkavat pikku hiljaa pehmenemään ja viikon parin jälkeen se onkin parhaimmillaan. 

Vinkki: Kaupasta ostetuista suola- / herkkukurkusta jää monesti todella paljon nestettä kurkkujen loputtua. Nesteen voi hyvin käyttää omien kavisten jne pikkelöintiin! Leikkaa kurkun ja paprikan jämät, jotka muutoin olisi menossa hukkaan ja heitä purkkiin tekeytymään! Helppoa ja kivaa, mutta ennen kaikkea kätevää ja säästeliästä.

Kauniiseen vanhan oloiseen purkkiin tehty pikkelsi on myös oiva ja kaunis lahjaidea esim tupaantuliaisiin! Leikkaa kartongista purkkiin kiva etiketti ja kirjoita hauska nimi kyseiselle herkulle. Esim: "Kultapikkelsi" joka voisi sisältää keltasipulia, kukkakaalia, keltaisen paprikan sekä hieman curryjauhetta. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Todella mehukas uunilohi kera yrttiperunoiden
  • 13 2 Suppilovahvero pikkelssi
  • 2 0 Todella hyvä kebabkastike!
  • 16 6 Todella hyvä BBQ kastike
  • 13 0 Kesäkurpitsa-kurkku-sipuli pikkelssi
  • 2 3 Kristan Todella Helpot Aamiais Sämpylät

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään