Maqluba

3 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

350 g kananrintaa
300-400 g kukkakaalia
2 keskikokoista perunaa
1 keskikokoinen sipuli
1 tl kurkumaa
4-6 tl maqluba maustetta tai baharat maustetta
1 dl riisiä
n.0,5 tl suolaa
öljyä paistamiseen(esim.auringonkukkaöljy)

Jaa resepti

Ohje

Laita riisi likoamaan kurkumalla(1tl) maustettuun veteen n.30minuutiksi.

Viipaloi kananrinta isoiksi kuutioiksi(n.5cm kuutioiksi) ja laita ne n.5L vetoiseen kattilaan ja

lisää vettä niin, että kananpalakuutiot peittyvät. Itse laitoin n.8dl vettä. Lisää maqluba tai baharat mauste ja suola ja viipaloitu sipuli. Itse olen maistanut, että mausteet kohdillaan, kun liemi on jo hieman kiehunut ja maqluba mauste saa maistua aika voimakkaasti, että tulee hyvää lientä. Keitä kananpaloja n.20-30minuuttia tai kunnes kuutiot on varmasti kypsiä. Kun kypsiä, niin siivilöi liemi talteen ja siirrä kananpalat kuppiin ja siivilään jääneen sipulimaustetöhnän voit heittää roskiin.

Kananpalojen keittämisen aikana paloittele kukkakaalin kukat sopivan kokoisiksi paloiksi n.5-6cm kokoiset on hyviä. Kuori ja viipaloi perunat n.1cm paksuisiksi viipaleiksi. Lämmitä öljyä esim.isommallapaistinpannulla ja paista ensin kukkakaali kypsäksi siinä, niin että ruskehtuvat ja haarukka uppoaa hyvin kukkakaalin kukkaan. Nosta palat varovasti talouspaperin päälle. Seuraavaksi paista perunaviipaleet, kunnes rusehtuvat ja haarukka uppoaa niihin ja siirrä myös talouspaperille.

Siivilöi kurkumavesi pois riisistä. Laita kattilaan n.1dl liotettua riisiä ja n.2dl kanalientä ja keitä riisi kypsäksi riisipakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhdo kattila missä keitit kananpalat ja laita ensimmäiseksi kananpalat sen pohjalle, seuraavaksi laita sinne paistetut kukkakaalin palat ja näiden päälle paistetut perunanviipaleet ja tämän jälkeen voit hieman painella näitä tasaisemmaksi ja tiiviimmäksi kattilan pohjalle. Lisää sitten kanalientä niin, että se ei ihan saavuta juuri latomien kerroksien yläosaa, eli ei peitä niitä. Lisää viimeiseksi valmiiksi keitetty riisi kerroksien päälle tasaisesti. Laita kattila levylle ja anna kananliemen alkaa kiehumaan, kunnes sitten alennat levyn lämpöä miedolle lämmölle ja annat kiehua, kunnes neste on haihtunut n.30-40minuuttia. Anna ruoan hieman jäähtyä kattilassa, jonka jälkeen voit halutessasi kumota sen varovasti isolla lautaselle ylösalaisin. Itse olen vain ottanut annokset suoraan kattilasta.

Valmis maqluba mauste, jota itse käytän sisältää maustepippuria, mausteneilikkaa, korianderia, inkivääriä, kardemummaa, kanelia, galangalia ja laakerinlehteä.

Baharat maustetta voit itse valmistaa näin.

2rkl mustapippuria, 2rkl paprikajauhetta, 2rkl kuminaa, 1rkl korianteria, 1rkl neilikkaa, 1tl muskottia, 1tl kanelia ja 0,5tl kardemummaa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

AnuJordan
Maqlubaa on todella monia eri versioita Lähi Idässä ja kananmaqluban lisäksi on myös liha versioita. Vihanneksia voi myös vaihdella maun mukaan ja esim.munakoison voi vaihtaa kukkakaalin tilalle, mutta vihanneksi voi todellakin laitella mielen mukaan. Googlettamalla löytyy todella paljon eri ohjeita, mutta tämä on minun versioni, jonka olen vihdoin ja viimein 4 yrityskerran jälkeen saanut semmoiseksi, että on kelvannut syöjille. Aikaisemmilla kerroilla riisistä tuli aina mössöä, joten nyt keitin riisin eriksaan ja voila. Kevyemmäksi maqluban saa myös, jos ei paista kukkakaalia ja perunaa öljyssä vaan jättää niiden paisto osion väliin ja lisää ne suoraan kananpalojen päälle ja antaa niiden kypsyä aikana, kun lisätty kanaliemi keittäen haihtuu pois.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään