Tomaattirisotto

2 annosta

Raaka-aineet

1/2 sipuli
1 valkosipulin kynsi
5 maukasta tomaattia (esim. terttu- tai luumutomaatteja)
n. 7 dl vahvaa kasvislientä (esim. fondikuutiosta)
1,5 dl risottoriisiä
50 g pecorino-juustoa raastettuna
voita tai öljyä kuullottamiseeen

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja asettele vuokaan leivinpaperin päälle. Paahda tomaatteja grillivastuksen alla 10-15 minuuttia tai kunnes tomaatit alkavat ruskistua kauniisti.

Tomaattien paahtuessa valmista kasvisliemi kattilassa. Kun tomaatit ovat valmiita lisää ne kattilaan ja soseuta liemen sekaan sauvasekoittimella.

Kuumenna toisessa kattilassa noin ruokalusikallinen voita tai öljyä. Silppua sipulit ja valkosipuli. Kuullota läpikuultaviksi. Lisää riisi ja sekoita sipulien sekaan. Anna kuullottua hetken ajan.

Lisää kattilaan pari desiä tomaattilientä. Sekoita, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä hieman reilumpi annos, laske lämpötila miedoksi ja anna liemen imeytyä riisiin silloin tällöin huolellisesti sekoittaen. Jatka liemen lisäämistä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää (saa olla "pureksittavaa"). Kun riisi on valmista, lisää pecorino ja sekoita hyvin. Lisää vielä lientä, mikäli risotto menee liian tönköksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää aivan viimeiseksi risoton sekaan pieniä tomaattikuutioita (ilman siemeniä). Sekoita kevyesti ja jatka kypsentämistä vain sen aikaa, että tomaatit lämpiävät.

Tarjoile höyryävän kuumana juustolla ja tomaattikuutioilla koristeltuna.

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 2 Täytetty liharullukka
  • 3 3 Porkkanakeitto
  • 0 1 Olutleikesalaatti
  • 0 0 Kermainen possu-inkiväärikastike
  • 19 17 Chorizo Risotto
  • 0 1 Kermainen sienirisotto paistettujen tomaattien kera

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään