Frederikan ihanat perinteiset Runebergin tortut infuusiolla

Raaka-aineet

180 G Voita
2 Dl Sokeria
2 Kpl Kanamunaa
1 Tl Mantelirouhetta
2 Dl Manteleita
2 Kpl Hapankorppuja
10 Kpl Piparkakkuja
1 Dl Korppujauhoja
2 Dl Vehnäjauhoja
1 Tl Leivinjauhetta
0,5 Kpl Lime
Vuokien voitelu
2 Rkl Voita
1 Rkl Öljyä
4 Lehteä Basilikaa
Kostutusliemi
1 Dl Vettä
1 Dl Keittosuolaa
2 Dl Capitano bitter katkeroa
2 Dl Bols Raspberry likööriä
3 Rkl Sokeria
Kuorrutus
8 Rkl Vadelmahilloa
1 Dl Tomusokeria
2 Tl Sitruunamehua

Jaa resepti

Ohje

Tässä on aivan upea perinteinen resepti, pienellä kemiallisella reaktiolla paranneltuna. Lopputulos on aivan uskomaton! 

 

Aloita kuumentamalla uuni 180 asteeseen. Ja muista että raaka-aineiden on oltava vähintään huoneenlämpöisiä. Jauha mantelit, piparkakut ja hapankorput. Hapankorput tuo leivokseen ryhtiä ja niiden rukiinen koostumus häivyttyy sokeriseksi piparkakkujen myötä. Kannattaa esijauhaa laittamalla muovipussiin ja nuijia kaulimella, sen jälkeen rouhivalla veitsellä viimeistely. Pieni karkeus ei haittaa. Sekoita joukkoon korppujauhot, leivinjauhe ja vehnäjauhot. 

 

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen nopeasti vatkaten. Tämän jälkeen mausta limellä ja mantelirouheella ja vatkaa kunnes seos vaahtoaa. Lisää kuivat ainekset nyt mukaan sekoita reippaasti tasaiseksi.

 

Valmista voisulasta, basilikasta ja öljystä voitelu. Basilikat tulee nyhtää veitsellä pieniksi murusiksi, jotta voimakkuus poistuu ja basilikan luontainen sokeri nousee pintaan kuumentuessaan. Voitele kahdeksan muottia ja asettele pellille. Täytä muotit 2/3 täyteen taikinalla. Kuumenna uunissa 60 minuuttia kunnes kuori on tummanruskea. Hapankorput rouheena pitävät tortun ihanan kosteana sisältä ja rypsiöljy sulkee pinnan, niin tortut voivat näyttää lähes palaneilta, mutta ovat pinnalta ihanan rapeita ja sisältä suussasulavan täyteläisiä. Ota tortut ulos ja nosta muotit pois sekä puhkaise hammastikulla kunkin tortun pinta noin kymmenellä reiällä kevyesti tökkien.  Anna jäähtyä seuraavaan päivään.

 

Keitä Bols ja Capitano yhdessä niin että tulee pieniä kuplia 3-5min ajan, näin alkoholi poistuu ja juomien mausteisuus yhdistyy hillomaisen kevyeksi. Lisää vesi ja keittosuola ja keitä vielä minuutti. Anna kosteutusliemen jäähtyä hetken ja sekoita samalla kuorrute  tomusokerista ja sitruunamehusta. Kaada kosteutuslientä runsaasti torttujen päälle päältä päin, rapea kuori imaisee liemen reikien kohdalla. Lisää kuorrutus ja hillo.

 

Nam!

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään