Laskiaispullat 2017

Raaka-aineet

1 kotikokki
1 aikomus leipoa
1 aikomus siivota

Jaa resepti

Ohje

Laskiaispullat juureen leivottuna Taikinajuuri

Tarvitset: 2dl maitoa 1 kananmuna 200g vehnäjauhoja 1rkl sokeria 1tl kardemummaa 1ps kuivahiivaa

Valmista näin: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maidon joukkoon kaikki muut ainekset ja sekoita löysäksi taikinaksi. Jätä taikinajuuri huoneenlämpöön tai nosta kylmään yöksi.

Laskiaispullat

Tarvitset: 100g voita 220g vehnäjauhoja (tarvittaessa vielä lisää) 60g sokeria ripaus suolaa

Valmista näin: Kuutioi voi. Alusta taikinajuureen sokeri, jauhot, suola ja voi. Vaivaa taikinaa mieluiten 10-15 minuuttia ja tarkista sitten tarvitseeko taikina lisää jauhoja. Mikäli taikina ei irtoa sormista, lisää hiukan lisää jauhoja ja jatka alustamista kunnes taikina irtoa hyppysistä.

Kohota taikina noin puolitoistakertaiseksi ja jaa taikina 8-12 osaan. Pyöritä osista palloja ja jätä kohoamaan uunipellille. Pelille kannattaa jättää riittävästi tilaa, jottei pullat paistu toisiinsa kiinni (minulla oli 6 pullaa per pelti). Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Kun pullat ovat kohonneet vielä lähes kaksinkertaisiksi, voitele ne kanamunanmunalla ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 -25 minuuttia, koosta riippuen. Taikinasta syntyy noin 10-12 pullaa.

Anna paistettujen pullien jäähtyä täysin ennen leikkaamista.alkuperäisen reseptin tarinoineen ja täytteineen löytyy blogistani :) http://aitoaarkiruokaa.fi/laskiaispulla/

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään