1 820
1 820

Tex-mex-peruna-paprikapata

7 annosta

Raaka-aineet

12 kpl keskikokoista perunaa tai vastaava määrä riisiä (noin 5-6 dl)
3 kpl paprika
1 kpl iso punasipuli
400 g naudan jauheliha
285 g mustapapuja suolaliemessä (esim. GoGreen)
115 g herkkusieniä kokonaisena suolaliemessä (esim. Rainbow)
400 g tomaattimurska (esim. Mutti Polpa)
300 g salsaa, tulisuus oman maun mukaan
28 g Santa Maria Tex Mex Taco Spice Mix -mausteseos
2-3 rkl rypsiöljy
1 rkl oreganoa
n. 100 g salaattijuustokuutioita (esim. Xtra)
2-3 kynttä valkosipulia
oman maun mukaan jalopenosiivuja
suolaa
pippuria

Jaa resepti

Ohje

Pese perunat hyvin juuresharjalla ja pilko noin 1cm x 1cm kuutioiksi. Kääntele pannulla keskilämmöllä noin 2 rkl öljymäärässä, kunnes ovat hieman pehmenneet (noin 15 min). Jos käytät riisiä, keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Samaan aikaan toisella pannulla voi alkaa paistamaan viipaloitua punasipulia ja pieneksi pilkottua paprikaa noin 1 rkl öljymäärässä. Maustetaan pehmenneet kasvikset suolalla ja pippurilla ja siirretään sivuun.

Samalla pannulla voi paistaa jauhelihan. Kun jauheliha on miltei kypsää, lisää valkosipulinkynnet, tomaattimurska, texmex -mausteseos, salsa ja mustat pavut. Kypsennä hieman koostumusta kasaan ja lisää vielä herkkusienet. 

Seuraavaksi voi kipata kaikki ainekset samalle (isolle) pannulle. Oman maun mukaan suolaa ja reippaasti musta- ja valkopippuria sekä oreganoa. Pannulle voi lisätä vielä salaattijuustokuutioita tai cheddar -juustoraastetta sekä jalopenosiivuja jos persaus kestää. Mitä kauemmin malttaa kypsytellä makuja kasaan, sen parempaa!

 

Koko setti on melko iso. Riittää kahdelle ihmiselle noin kolmeksi päiväksi. Lisäksi tosi kevyt, noin 80-100 kcal/100g, riippuen oikeastaan siitä, miten paljon on käyttänyt rasvaa kasvisten/perunoiden paistamiseen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään