Doodh Peda, Intialainen Maitokaramelli

Raaka-aineet

3,6 dl Maitojauhetta
397 g Makeutettua maitotiivistettä/Kondensoitua maitoa (=1 tölkki)
1/2 tl Kardemummaa
55 g Voita

Jaa resepti

Ohje

HUOM! Taikinasta tulee TODELLA tahmeaa joten jos mahdollista käytä non-stick tai ruokaöljyllä päälystettyjä välineitä. Minulla ei ollut kumpaakaan käytössä joten nämä eivät kuitenkaan ole välttämättömiä. Lisäksi huomautan sen että taikinasta tulee todella raskasta, joten älä käytä sellaisia välineitä jotka eivät kestä voimakkaita otteita (itse rikoin yhden muovisen kauhan sekoittaessani). Yhdestä taikinasta tulee n. 14 karamellia.

Sulata voi kattilassa. Lisää voisulaan kardemumma, maitojauhe ja kondensoitu maito. Sekoita jatkuvasti voimakkain ottein ettei maito jää kiinni kattilaan. Keitä seosta kattilassa kunnes taikina irtoaa vaivatta reunoilta. Siirrä taikina kulhoon jäähtymään. 

Kunhan pystyt pitämään taikinaa käsissäsi (taikinan tulee olla vielä lämmin!), vaivaa ilmavaksi ja pehmeäksi. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa suurinpiirtein samankokoisiksi suupaloiksi. Pyöritä palat kämmenten välissä palloiksi.

Halutessasi voit painaa kolon johon voit lisätä täytteeksi pähkinöitä tai suklaalevitettä (nutellaa). Tämä olisi perinteinen Doodh Peda, mutta hyvin menevät ilmankin.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 3 Herkullinen suklaafudge
  • 1 1 Intialainen chai
  • 0 0 Intialainen lammascurry
  • 2 0 Intialainen perunacurry
  • 1 2 Kaikista tahmeimat tahmeat mokkaruudut ikinä
  • 5 1 Intialainen linssicurry

Kommentit

Hyvin yksinkertainen ja makea karamelli, suosittelen kokeilemaan. Alkuperäinen resepti löytyy osoitteesta http://www.archanaskitchen.com/homemade-doodh-peda-milk-peda

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään