21 194
21 194

Jauheliharulla

10 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1,5 kg jauhelihaa
4-5 tl suolaa
1 rkl mustapippuria
1 rkl paprikamaustetta
1 rkl valkosipulimurskaa
timjamia, oregananoa..
4 rkl maissijauhoa (tai vehnää)
täyteaineet
1 pieni sipuli (tai puolet isosta)
100 g fetaa
mozzarellaraastetta
persiljasilppua
Pinnalle
juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Lisätään mausteet jauhelihan joukkoon  (voi halutessaan lisätä myös ranskalaisen sipulikeittopussin sisällön tai 0,5 dl paahdettua sipulia).  Vaivataan tiiviiksi massaksi 5-10 minuuttia käsin tai koneella.  Maku kannattaa tarkistaa kypsentämällä pieni nokare taikinaa esim. mikrossa ja lisätä tarpeen mukaan mausteita tai suolaa. Suolan määrää kannattaa myös miettiä sen mukaan mitä täytteitä käyttää; esim. feta on melko suolaista.

Levitetään massa kostutetun leivinpaperin päälle kostein käsin. Tässä vaiheessa veden käyttö on oleellista, jotta rullan saa ehjänä irti leivinpaperista ja siirrettyä pellille.

Säästä pienet palat massaa, jotta saat lopuksi tukittua rullasta päädyt.

Leivitä täyteaineet jauhelihamassa päälle kauttaaltaan. Hyviä täytteitä on esim. homejuusto, sienet, oliivit pienittyinä, aurinkokuivatut tomaatit,  erilaiset vihannekset jne jne. Vain taivas on rajana :). 

Rullaa kostein käsin leivinpaperia apuna käyttäen tiiviille rullalle. Käytä reilusti vettä, myös leivinpaperia voi kastella ihan huoletta.  Jätä saumapuoli ylöspäin ja kippaa pellille puhtaan leivinpaperin päälle niin että menee sauma alaspäin. Tilkitse päädyt sivuun laittamallasi massalla etteivät täytteet valu ulos uunissa.

Paista 200 asteisessa uunissa tunti. Kiertoilmauunissa 180 astetta riittää. Itselläni oli vesiastia uunin pohjalla tuomassa lisäkosteutta.

Loppuvaiheessa päälle voi ripotella halutessaan juustoraastetta.

Anna vetäytyä 15 min. ennen tarjoilua. Pellille kertyneestä liemestä voi sillä välin keitellä kastikkeen lisäämällä joukkoon paksua kermaa sekä mausteita maun mukaan. Tarvittaessa voi suurustaa maissijauhoilla kylmään veteen/maitoon/kermaan sekoitettuna.

Täytetaineita vaihtamalla rullasta (sekä kastikkeesta) saa myös maidottoman.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään